dilluns, 29 d’octubre del 2012

TENERIFE

Escapada perfecte quan fa mal temps a bona part d’Europa!! Teníem 6 dies i volíem anar a escalar per França, però entrava mal temps. Vem mirar la meteo per Espanya i també pintava malament. La solució va ser les Illes Canaries. Sol, amb temperatures agradables. O sigui, que vem mirar un vol i al cap de 2 dies ja estàvem a Tenerife. Vem anar-hi del 19 al 24 d'Octubre.


Si es vola amb Ryanair, s’ha d’anar en compte, ja que molts vols arriben al sud i després surten del nord. I si has llogat al cotxe en un lloc i el deixes a l’altre, et cobren 50 euros extres!! També és important fer la reserva del cotxe per internet, ja que moltes companyies no te’n lloguen cap si no has fet la reserva abans. Per altra banda, si l’avió arriba a la matinada et cobren 50euros extres, ja que s’ha d’estar una persona esperan-te!!! Nosaltre el vem llogar a Plus Car i només ens van cobrar 25 euros extres. En total 75 euros per 6 dies.

Per dormir vem anar en uns apartaments a Los Realejos, molt a prop de Puerto de la Cruz. Apartamentos Realejos Residencial. 100 euros per 5 nits. Lloc tranquil i acollidor.

Un bon lloc per anar a sopar és als locals anomenats “Guachinches”. Són cases particulars que tenen horts i fan el menjar amb els seus propis productes. A part de menjar productes naturals i plats locals, és molt econòmic. Per 18 euros sopen 2 persones. N’hi ha molts al Valle de la Orotava.


Per altra banda, si vols aprofitar el viatge per pujar al Teide necessites un permís que has de reservar unes setmanes abans. És gratuit, però d’aquesta manera limiten l’accés al cim. Es pot fer per internet www.reservasparquesnacionales.es
Per pujar-hi, pots fer-ho des de la carretera, 1500m de desnivell. També pots anar a dormir al refu Altavista que està a 3260 i així pots llevar-te d’hora i veure sortir el sol des del cim, o simplement pujar amb el telefèric i acabar els últims 163m caminant.




Si necessites comprar alguna cosa de material d’escalada hi ha unes botigues a diferents ciutats, Tenerife outdoor. No són barates, però tenen de tot.
El que si és econòmic són els articles d'electrònica. Tenir en compte que s'ha de regatejar!!!

Anem al que importa de veritat, l’ESCALADA!!

En algun lloc, la roca és semblant al marbre, que en algunes ocasions te un tacte patinós. D'altres és com arenisca. Per norma general les xapes allunyen força i el grau, no està regalat, sobretot en les vies fins a 6b. Les vies són força curtes, per tant, amb una corda de 60m n’hi ha de sobres. Per altra banda hi ha moltes vies sense xapes on cal asegurar-se amb friends. A la guia ja ho especifica. Nosaltres portàvem Tenerife, escalada deportiva d’editorial Turquesa. És un format petit, molt pràctic i on els mapes per arribar als secctors estan molt ben explicats.

Vem visitar 4 escoles:

-VISTAMAR:

Escola petita, amb formacions curioses de la roca. Bones vistes de la costa amb sol a la tarda. Les vies més maques per les seves formes són els 6bs i 6cs.



-LA CAÑADA DEL CAPRICHO:

El primer sector de l’illa. Està als peus del Teide, a 2000 metres. Roca curiosa més semblant a l’arenisca. Les xapes allunyen força. El paisatge és brutal!!!



-ARICO:

Una de les escoles més grans i de les més noves. És un barranc amb sectors a banda i banda, o sigui que pots triar Sol o hombra. Hi ha un pont que divideix la part alta, vies més fàcils i la part baixa amb vies més difícils.



-LA LAGUNA. TABARES:

Aquí hi ha moltes vies d’autoprotecció. L’entorn està molt brut, però els peus de via estan nets.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada