diumenge, 13 de gener del 2013

LAOS

Aprofitant el viatge a Tailandia i ja que estàvem escalant pel nord, a Chiang Mai, vem fer una entrada de 5 dies a Laos baixant en barca pel riu Mekong. Casualment, a la frontera, vem conèixer un català que ens va explicar que a Laos s’hi pot escalar i ens va passar el link on et pots descarregar el PDF on surten ressenyats tots els sectors (laos-guidebook.PDF) i la veritat és que es mereix un bon viatge d’escalada. La nostra intenció era descansar aquests 5 dies ja que després anàvem cap a Tonsai, però resulta que baixant pel riu fas parada a dos dels pobles on s’escala, Luang Prabang i Vang Vieng i és clar, ho havíem de tastar. Nosaltres només vem estar al 2n. Ens va agradar molt perquè no està gens massificat.




El poble en si no és gens atractiu i és com Lloret. La gent hi va per anar de festa!! I l’activitat estrella és baixar pel riu dins un flotador!!! No és gens perillós i veus a la penya baixant ben arrapapats, com si fos un silló, amb la cervesa a la mà; surrealista, però cert!!

Per anar als sectors és molt còmode. Si t’allotges a un guest house al nord del poble, hi pots anar caminant, 30mi o menys. I si estàs a l’altra punta agafes un tuk-tuk, però si només sou 2 surt car, 7€. T’hi porten i quedes a una hora perquè et vinguin a buscar. Et deixen davant dels sectors, però s’ha de creuar el riu i per això ja hi ha un senyor, que viu allà mateix en una caseta, que per 0’5€ et porta en barca.



En aquests sectors hi trobem zones molt desplomades amb estalactites, desploms amb forats o xoreres i alguna placa més fàcil.






Recordar que estem en un país tropical i com a tal hi ha molts mosquits i serps. Nosaltres en vem trobar una foça gran a peu de via perseguint granotes i la veritat és que un cop l’has vist, no escales gaire tranquil.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada