dimecres, 10 de juny del 2015

FONTAINEBLEAU

Després de pedalar uns dies pel Loira vem acostar-nos a la que deu ser la zona de bloc més famosa d'Europa.

Tot i que l'època més bona per anar-hi és a l'hivern, on la temperatura és la bona per triumfar, si vols blocar una mica, s'hi pot anar gairebé tot l'any, ja que molts blocs estan a l'ombra. Exceptuant els dies de màxima calor de l'estiu!

La primera cosa que ens va sobtar, és el lloc en si mateix, ja que és xulíssim i la segona va ser la quantitat de gent que va a aquest bosc; sort que és molt gran i hi ha infinitat de blocs perquè hi devien haver milers de persones!!! Però no tothom hi va a fer bloc, hi ha un munt de camins ben senyalitzats per poder passejar o anar en bici.

Per anar a les diferents zones es necessita cotxe ja que estan molt separades unes d'altres, però un cop estàs al P hi ha zones on l'aproximació és nul.la i les que s'ha de caminar més hi ha l'opció d'anar-hi en bici.

 
De guies n'hi ha moltíssimes. En algunes només hi ha graus fàcils, altres de mitjana dificultat i d'altres de difícils, o sigui que en funció de la dificultat que vulguis o puguis escalar pots escollir. També hi ha guies on marquen circuits de diferents graus pels diversos sectors. De totes maneres, moltíssims blocs están senyalitzats per una fletxa de diferents colors que t'orienta de la dificultat del bloc: Groc, de 2n grau fins a 3a; Taronja de 3a fins 4a; Blau, de 4a fins 5a; Vermell, de 4c a 6b; Negre a partir de 6b.

Alguns dels llocs que vem visitar:

Les Sables du cul du chien: És un dels clàssics. El paisatge és curios ja que hi ha grans zones de sorra blanca i és com caminar per la platja! Al pàrquing hi ha una Font i està al costat del poble de Noisy-sur-Ecole. Es camina 15 mi.


 


 

Sabots: Està al costat de l'anterior i el P és el mateix. Es camina 5 mi.

 


Cuvier: És un dels més famosos. Està molt aprop de la ciutat de Fontainebleau, a la part nord-oest. A tocar la carretera D607 dirección París. Hi ha un bon P davant mateix dels blocs. l'Aproximació als primers blocs és nul.la.



 





On dormir:

Si vas amb furgo hi ha algunes zones on l'acampada és gratuita, com és el cas de l'Hippodrome de la Solle. I des d'aquí ja pots anar a alguns sectors caminant.
Nosaltres vem anar al càmping Les Prés al poble de Grez Sur Loing. És molt econòmic i tranquil i estàs a 10 mi de la ciutat de Fontainebleau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada