dissabte, 11 de juny del 2016

ESCALADA A BARILOCHE


És un dels llocs d’escalada més coneguts d’Argentina. Es troba al sud del país, a la regió de la Patagonia,  però no és com al Chalten. Aquí es pot practicar escalada esportiva o via llarga equipada i desequipada amb bon temps.
 
 
 
Bariloche és una ciutat força gran construida en un paisatge molt bonic envoltat de llacs i muntanyes. Com tota gran ciutat hi podrem trobar una bona oferta de llocs on dormir i botigues de muntanya, tot i que moltes d’elles estan més destinades al turisme d’esquí. Al ser un lloc molt turístic, també és un lloc car. Com més al sud, més car és!

La ciutat està estructurada per punts kilomètrics. Pots veure una adreça d’un carrer de 10 cases amb número 7145. Això vol dir que aquest carrer està al punt km 7. La majoria de sectors d’escalada estan a la banda oest de la ciutat. És bo tenir-ho en compte alhora de buscar allotjament. Nosaltres vem estar a casa del Miguel Nitzsche al carrer Patagua; nitzschemiguel@gmail.com a la part oest; té 3 petits apartaments molt acollidors a un preu molt econòmic. És un fanàtic de la bicicleta i el cicloturisme; a l’estiu, un d’aquests apartaments el guarda per la gent que viatge en bici a través de warm showers.

Una de les coses molt importants que cal saber és que hi ha un parell de llocs que millor no visitar ja que hi ha hagut robatoris, alguns d’ells a punta de pistola!! Et roben el material d’escalada, cartera, jaqueta i qualsevol cosa de valor que portis!! El lloc més delicat seria el sector Cerro Ventana; si hi vas tota una colla no hi hauria d’haver problema. L’altre seria al Cerro otto al sector Piedras Blancas, aquí el problema és si vas caminant de la ciutat al pàrquing. Estan molt pròxims a la ciutat! Un bon lloc per contactar amb escaladors locals i per poder comprar alguna guia es al rocòdrom Patagonia Climbing Center a l’Avinguda de los Pioneros, 35.

Però hi d’altres llocs molt bons per escalar sense tenir problemes:

A la zona del Trébol hi ha varis sectors com Pared Blanca amb vies desplomades de forats. La roca és basàltica i andesita.
 
 
 
 

Al Cerro López hi ha varis sectors. El Eden és molt bo amb bones vies sobre roca plutònica, semblant al granit i amb unes viestes espectaculars. S’ha de caminar uns 45 mi cara amunt i a vagades el camí no és gaire còmode, però val la pena anar-hi.
 

 
 
Villa Lanquin. Es troba  a uns 37 km de Bariloche. Primer agafar la ruta 40 direcció Nord, cap a  V. Angostura i després la carretera 237 direcció Neuquen. El pàrquing es troba a la mateixa carretera. Els sectors es troben darrera del poble a l’altre costat del riu. Per creuar hi ha un pont penjant pels vianants i si et vols estalviar uns minuts d’aproximació hi ha una barcassa gratuita per creuar el cotxe. El primer sector és Rocas Rojas, a 15 mi del P. Escalada per desploms de forats. L’altre sector és La Cosa. No es veu des del pàrquing. Està a uns 30 mi. Les vies són d’uns 15 m, però la roca fa unes formes molt curioses. És molt recomenable visitar els dos sectors. La roca és volcànica piroplàstica; semblant a l’arenisca.
 
 
 
 
 
 
 
 


Però el lloc més espectaclar i xulo per escalar és el Frey al Cerro Catedral. Escalada sobre granit de molt bona qualitat generalment per fissures. Normalment amb un joc de friends n’hi ha prou, però per algunes vies cal repetir alguns números. És escalada d’alta muntaya, l’ideal és anar-hi de desembre a març. Nosaltres hi vem anar a principis de maig i ja hi havia nevat, però vem poder escalar molt bé en bona temperatura. L’aproximació són unes 3h fins al refu que es troba a 1700m i d’aquí entre 5mi i 1’5h fins a peu de via. En temporada alta millor reservar pel refu. Es pot anar a l’oficina que el Club Andino té a Bariloche, aquí t’informen de les condicions i meteo i pots comprar la guia. Pernoctar són uns 180 pesos i el menjar a partir de 130.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I ara a fer una visita a Piedra Parada…

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada