dissabte, 5 de maig del 2012

TALEMBOTE

Escola d’escalada esportiva i paret en artifo, semiequipat i equipada.

Zona situada al Riff marroquí, molt aprop de Chefchouen.

Si vas amb cotxe, la millor, opció és travessar l’estret des d’Algeciras a Ceuta. Un cop allà, agafar l’autopista (1 euro) direcció a Tétouan. Un cop aquí, seguir la circumval.lació direcció Tanger; després de travessar un munt de rotondes, se’n troba una on està indicat Chefchouen a l’esquerra. Seguir aquesta carretera fins uns 12 km abans de Chefchouen; on trobarem una cruïlla ben marcada a l’esquerra. Dirigir-se cap a Oued Laou; el nostre destí està a uns 18 km d’aquí. Passarem la presa d’Ackchour i a la cruïlla de Llahermane hi ha l’alberg Rueda. Més o menys 2h.

Important portar la tarja verda del cotxe, sinó no pots entrar al país.



DORMIR:

Hi ha 3 opcions.

1-Alberg Rueda. És econòmic i força auster. El menjar és bo, però justet, però el tracte és molt bo. Està regentat per l’Abdul, i tant ell com la gent que hi treballa són molt amables. Però no esperis llits supercòmodes ni dutxes impecables!! 10 euros, dormir i sopar.


2-. Alberg Caiat. Regentat per un portuguès. És més car, costa el doble! Però està en més bones condicions.

3- Amb furgo pròpia. Pots dormir al mateix pàrquing del Rueda. És tranquil i segur i pots agafar electricitat de l’alberg. I si vols, hi pots prendre te o sopar.

Per anar als sectors va bé tenir cotxe, tot i que s’hi pot anar a peu, però algun d’ells s’hauria de caminar una bona estona!!

Algun està a la mateixa carretera i el que no, s’ha de caminar 20mi. El cotxe es pot deixar bé al costat de la carretera i fins a dia d’avui, és segur! La gent que viu a la zona és tranquil.la i amable. No t’atabalen ni et venen a demanar res. Quan estàs escalant, es limiten a mirar-te uns minuts i continuen el seu camí.

SECTORS D’ESCALADA:

Hi ha força varietat d’estils.

Pinchos:

Algunes xorreres, Pinchos morunos. Gotes d’aigua i regletes que tallen, La puerta de Alá o Agricultor.

Ratas:

Desplom, generalment amb bones preses, Ratata o Na 3 Hodiny.




Kozy:

Algun diedre, Kaout. Alguna fisura, Taghia.

Kefi Shop:

Estalactites i placa, Bissmilan. Placa amb xorreres i romos, Taternik.


En tots aquests sectors, la roca és bona i les vies estan força netes.

En quan a les vies llargues, la majoria són d’artifo. Però n’hi ha alguna d’escalada en lliure semiequipada i una fricada de 450m, Àfrica, cosida de parabolts. La ressenya del desnivel la posen com a 6c+ obligada, però en realitat és 6a+ com a màxim. La via és recomenable, amb un 1r llarg de 7aboníssim!!  L'aproximació va d'1h a 1h 30mi depenent de si et perds més o menys.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada