dilluns, 14 de maig del 2012

VERCORS

Vercors és un parc nacional situat molt aprop de Grenoble. Nosaltres vem estar a la zona de Presles. S’ha d’agafar la sortida 9 de l’autopista A49. Hi ha diferents sectors amb moltes parets tant d’esportiva com de varis llargs. Hi ha diversos pàrquings per anar a les diferents parets. Nosaltres vem estar al pàrquing del guîte “entre ciel et pierres”, és una zona molt tranquil.la per dormir i on hi ha un wc públic. Per arribar-hi s’ha de trencar a la dreta, 1km abans de Presles, direcció Le Charmeil i un cop aquí, cap a Adrien.

Per agafar aigua, hi ha una font al poble de Presles.


Des d’aquí podem anar a varis sectors:

Triangle de Choranche:

Hi trobem la via Pilier Choranche. Via força equipada. Cal portar el camalot de l’1 i del 2. i unes 22 cintes pel llarg d’AE. La via té dues parts molt diferenciades, la primera meitat és de roca boníssima i amb el grau dintre la normalitat, en canvi la segona meitat la roca patina i el grau està recollat!! Però tot i així la via és molt bona i recomenable.

Per accedir-hi s’ha de seguir el camí que porta a la Rampe de Choranche. Passem per davant del guîte, llavors deixem a la dreta el camí que va cap a Daladom i seguim recte fins un coll on el camí comença a baixar fins un esperó on trobarem uns cables que ens ajudaran a baixar fins a la base de la paret. Un cop a baix caminarem 10mi cap a la dreta per la base de la paret. La via comença a l’esquerra d’un gran desplom.



Daladom:

Sector d’esportiva amb vies que van del Vè al 8b. Escalada majoritàriament en placa, però també hi trobarem fisures, diedres i alguna chorrera.

Pilier Digitibus:

Sector amb vies de varis llargs, on a la base de la paret hi ha un sector d’esportiva. Per accedir-hi, s’ha d’anar direcció al sector Daladom i poc abans d’arribar-hi trobarem un camí a la dreta amb un indicador. Aquests sector també s’accedeix per dalt i abans de la primera via trobarem els ràpels que ens duran a la base de la paret.

Paroi Rouge:

Situat a la dreta del Triangle de Choranche. D’aquí en recomanen la via Droit Chemin. Per accedir-hi hi ha dues oppions. Baixar per la Rampa de Chorange i ja trobem les primeres vies o fem els 6 ràpels de la via Tatachat.

A la paret del davant hi ha la via Liberté. És el sostre més gran del Món escalat, o així ho era fa uns anys. Per accedir-hi s’ha d’anar direcció Choranche i aparcar a la central hidroelèctrica de Bournillan. D’aquí surt un camí que ens durà a la base de la paret en 30mi. La via està a la dreta d’una gran cascada d’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada