dimecres, 15 d’octubre del 2014

LA CABRERA

Aquesta zona es troba situada a 60 km al nord de Madrid. L’escalada és amb granit de molt bona qualitat amb unes molt bones fissures. Aquí no hi ha tant el component d’aventura ja que gairebé totes les vies són rapelables. Les vies són curtes, d’uns 150m, però són ideals per practicar els empotres de mans i dits. La part dolenta és que està davant mateix de l’autovia i el soroll dels cotxes i camions espatllen l’encant del lloc.



Per accedir-hi, hem d’anar fins al poble de La Cabrera per la A1-E5 i si venim de Madrid, sortim a la 2º sortida on podem aparcar a la gasolinera i bar de camioners que hi ha. En 30 mi o menys arribarem a peu de via. També es pot aparcar darrere les escoles, a la part dreta,  200 m en direcció al centre del poble, en un carrer de terra que surt a la dreta.


Per dormir en furgo o autocaravana es pot fer en aquests mateixos pàrquings o en algun carrer tranquil del poble, ja que tot són cases.

Hi ha dues zones d’escalada; Agujas i Pico de la Miel. Nosaltres ens vem quedar en el segon.
Vem escalar les vies:

Espolon Manolin, 215m, V. És la via més llarga de la zona. És ideal per entrar en contacte amb aquesta roca. Combina bones fissures amb alguna placa boníssima. Portar aliens i càmalots fins el nº 3. Molt recomenable.





Llavors vem fer diferents combinades amb les vies Alaiz, Altieri i Diedro Loquillo. Tenen 145m i 6b. Les tres van de costat i comparteixen reunions. Vem acabar escalant 9 llargs tots de fissura menys 1. Simplement boníssim!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada