dimecres, 15 d’octubre del 2014

DEVIL'S TOWER

Aquesta torre durant anys va ser venerada pels indis que vivien a la zona; per ells era una muntanya sagrada, i encara avui dia el més de Juny està prohibit escalar-la, ja que els indis encara hi fan rituals. També es va fer famosa quan va sortir en la película Encuentros en la Tercera Fase. De fet es diu que és una torre feta per alienígenes, però els indis tenen una llegenda que explica que un os gegant va fer les ratlles i els Canals verticals que hi ha a tot el voltant, en un intent d’escalar-la per atrapar a uns indis que es refugiaven a dalt. Però la veritat és que és una torre d’origen volcànic i per això les seves parets están formades per les típiques  columnes basàltiques. l’Any 1906 va ser el primer monument nacional declarat. I la primera ascensió va ser a l’any 1893.



Es troba situada al Nord-Est de l’estat de Wyoming. La millor manera d’arribar-hi, és volar a Denver, Colorado, i d’aquí llogar un cotxe i conduir unes 7h.


Per accedir al parc nacional s’ha de pagar 10$ per cotxe i aquesta entrada té una setmana de validesa. Per allotjar-se hi ha varies opcions. A fora del parc, just a l’entrada hi ha un càmping, el KOA Campground, on es pot dormir en tenda per uns 28$ al dia, o també tenen uns petits bulgalows per 50$. Uns pocs km abans d’arribar, just dalt del turó, amb unes bones vistes de la torre també hi ha un lloc per acampar; www.devilstowertipicamping.com;  on es pot dormir dins de tendes d’indi; és un lloc xulo, però molt bàsic, sense wc ni aigua. També hi ha l’opció de dormir dins el parc, al Devil’s Tower Lodge, que regenta en Frank Sanders;  www.devilstowerlodge.com,  és com un petit hotelet molt acollidor amb 4 habitacions amb unes vistes impressionants de la torre. També s’hi pot esmorzar i sopar i es pot contractar un guiatge perquè et pugin a la torre o et facin un curs d’escalada. Nosaltres hi vem estar molt bé. També es pot acampar al jardí i menjar a dins la casa.




Vem anar-hi aprofitant un viatge d’escalada a Red River i vem volar des de NY per 200$. Volíem escalar 3 dies, del 20 al 22 de Setembre i al final només vem poder escalar-ne un ja que es va posar a nevar!!! Cal dir que no és normal que nevi en aquestes dates!! I ens podem sentir prou afortunats per haver pogut escalar almenys una via.


El nostre objectiu era escalar la clàssica Durrance de la cara Sud per així controlar la linia de ràpels del Meadows, que va just per la seva dreta i després escalar la famosa Matador a la cara Oest i després escalar qualsevol altra via. Al final només vem escalar la Durrance ja que al migdia havíem de marxar cap a Denver i d’aquesta manera vem escalar al Sol, tot i així, el 1r llarg el vem escalar a 0ºC!!! La majoria de la gent quan escala la via Durrance, fan la sortida per la variant de sortida Bailey Direct, i així arriben a la terrassa del Meadows i ja pots rapel.lar.




Per escalar s’ha de portar un bon joc de friends i repetir-ne algun i cal dir que la roca és boníssima amb un molt bon tacte. La guia es pot comprar a l’oficina del parc o al KOA Kampground. Si vols informació de les vies, et pots adreçar a l’oficina del parc, que és on s’aparca per escalar; els Rangers coneixen bé les vies. Una altra cosa important, és que t’has de registrar abans d’anar a escalar i quan tornes. Al mig del mateix pàrquing hi ha un panell informatiu amb uns pamflets per omplir i tirar-los en una bústia. 




També pots buscar informació de les vies a la web www.mountainproject.com.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada