dimecres, 15 d’octubre del 2014

GALAYOS

Aquesta zona es troba situada a la serra de Gredos, a 150 km al sud-oest de Madrid. S’ha d’anar fins a Talavera de la Reina, d’aquí fins a Arenas de St. Pedro, llavors fins a Guisando i finalment arribar fins al pàrquing de Nogal del Barranco on aparcarem el cotxe i ja només ens quedarà caminar entre 2h i 2’5h fins al refu Victory.


El lloc és molt xulo i tranquil. Les vies no són gaire llargues, la majoria ronden els 160m i les més llargues en fan 300m. Però les linies són espectaculars ja que la majoria arriben al cim d’agulles. No hi solen haver massa cordades, pel fet que s’ha de caminar, pel component d’aventura de l’escalada, ja que hi ha molt pocs parabolts i la majoria de vies no són rapelables…bueno i que el grau està apretadet…



Per dormir es pot fer al refu, que no sempre està guardat, però té una part lliure, o en vivac al costat del refu, hi ha varies zones per fer-ho. També es pot pujar des de baix per escalar i tornar a baixar, en funció de la via que es vulgui escalar es pot trigar menys de 2h en l’aproximació. Per l’aigua hi ha dues fonts al mateix camí d’aproximació, també creues el rierol i al costat del refu hi ha una font.




Les vies que vem escalar són:

TORREON: la via Los Valencianos, 140m, 6b. V+ A1 obli. La via va per la cara sud començant per uns llargs de III, però també es pot entrar per la nord escalant III grau i des d’un coll accedir a la cara sud, directament al llarg de fissura de 6b. És un llarg de fissura ampla on va bé portar repetits els camalots de l’1, 2, 3 i 4, així es pot empalmar amb el curt llarg de sortida de 6a+, el nº 5 és opcional, però hi ha uns metres d’OW on hi pot entrar molt bé, sinó toca apretar de valent, com va ser el nostre cas. La baixada és per la cara nord en 2 ràpels i un tram de destrepe de III.






PUNTA MARÍA LUISA: Via Diedro Ayuso-Espías, 160m, 6a+, V+ A1 obli. Cara oest. Aquesta via té el millor i més llarg diedre de Galayos. Diedre mantingut amb uns metres finals que desplomen un xic, amb una fissureta petita…que no és gens fàcil, sort que els tasconets i els aliens petits hi entren a la perfecció. Després també té una xemeneia final una mica expo, on cal fer una bona apretada. Hi ha l’opció de portar el camalot del 6 i la protegeixes molt bé…potser el del nº 5 també serviria, però si la torno a repetir, portaré el del 6. De fet, no tornaré a Galayos sense els càmalots del 5 i el 6!!! Per baixar es destrepa en direcció al Torreon fins un coll i continuem destrepant un trosset més per la cara oest fins a trobar una instal.lació; amb dos ràpels estem a terra.






PUNTA MARÍA LUISA: Via Rivas-Acuña, 160m, V. Situada a la cara oest. Aquesta va ser per relaxar una mica. Via fàcil, però molt bona. Es poden empalmar alguns llargs. La baixada és igual que la Ayuso.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada