dimecres, 15 d’octubre del 2014

RED RIVER GORGE

És considerat un dels millors llocs del Món per fer escalada esportiva, i després d’haver-hi estat, ho confirmo. És simplement espectacular!!



La roca és arenisca on hi predomina el desplom de forats. Les vies són desplomades o molt desplomades. Hi ha escasses plaques. També hi ha moltes vies desequipades, no han ficat parabolts a cap fissura. O sigui que hi ha l’opció de portar un joc de friends. La majoria de sectors són bons, a nosaltres ens van agradar tots els que vem visitar. Per anar als sectors de la zona Torrent t’has de registrar per internet el mateix dia que hi vols anar, www.climbingtorrent.com,  i ho has de fer d’hora ja que l’accés està limitat i hi deixen entrar molt poques persones. Quan et registres et donen un codi per poder obrir la porta que dóna accés al pàrquing, que està al costat mateix de la carretera.




És obligat tenir cotxe, ja que els sectors estan escampats en una area boscosa molt gran. Hi ha tanta vegetació i com que els arbres són grans, gairebé sempre escales a l’ombra i no veus els sectors fins que no els tens a pocs metres. És una zona molt humida, o sigui que si pilles dies d’humitat elevada, pot ser que et patinin tots els cantos!!




La manera més ecnòmica d’arribar-hi és volar a Nova York, per anar bé a l’aeroport de Newark, ja que si voles al JFK o a la Guardia has de creuar tot NY i depenent de l’hora, pots trigar 3h. I ja et tocarà conduir molt, ja que de NY a Red River, a l’estat de Kentucky, hi ha 1200 km!!! El trajecte és fa bé, ja que tot és per autopista on hi ha un munt de motels i alguns càmpings. Nosaltres, primer vem parar a escalar a New Red River Gorge, a l’estat de West Virginia, que està 4h abans de Red River, així no sen’s va fer tant pesat. I a la tornada vem fer igual.





Per allotjar-se hi ha varis càmpings, però el més conegut pels escaladors és el Miguel’s Pizza, on pots dormir en tenda per 2$ per persona/nit, també té habitacions per 4 persones per 40$ la nit. Les dutxes costen 1$ i té una bona zona amb taules sota teulat per poder cuinar. Cal dir que al bar fan unes pizzes boníssimes. I al mateix bar venen material d’escalada i la guia de la zona. També hi ha wifi gratuit.





Per comprar menjar, el millor és anar a Winchester, a 30 km, on hi ha un gran supermercat. Als voltants del parc hi ha alguna botiga amb algunes coses bàsiques i sinó, a la gasolinera Shell d’Slade hi ha un petit supermercat, però és més car. Quan vem sortir de NY, vem parar a comprar menjar a Carliste, a la sortida 47 de l’autopista 81, on  hi ha els supermercats Walmart que hi ha de tot i més!! És pràctic i ràpid per sortir i entrar.







Cal recordar que Kentucky és un estat on està vigent la llei seca, per tant als bars no venen alcohol. Al Miguel’s Pizza està prohibit beure alcohol a la part del davant del bar, però si en portes, te’l pots beure discretament a la part del darrera. Però en pots comprar als supermercats i licoreries.
Entre setmana s’està molt tranquil, però al cap de setmana, tant als sectors, com al càmping hi ha molta gent, o sigui que si s’ha de descansar un dia, millor fer-ho en cap de setmana.

El lloc és un parc Nacional on hi ha un munt de recorreguts per fer a peu o racons xulos per visitar. 



Nosaltres vem aprofitar per anar a Richmond a veure un Rodeo i ho recomanem!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada