dimecres, 6 de gener del 2010

KALYMNOS

l'Illa fanàtica per excelència.
Viatge perfecte per escalar, escalar i escalar.

A part d'escalar, poca cosa més s'hi pot fer. És una illa petita, d'uns 20 km de llarg. També s'hi pot fer snorkel, ja que el mar egeo és molt net i el fons marí és molt bonic.
L'estancia a l'illa és molt agradable i tranquila. La millor opció és llogar un apartament i anar a menjar al bar, ja que és força econòmic. Nosaltres vem optar pel bar Panos. Està al carrer principal, té molta varietat al seu menú i el personal del bar és molt amable.
Des dels apartaments pots anar caminant a molts sectors, com a molt a una hora. I els que estan més lluny, pots llogar una scooter, que també la pots aprofitar per donar la volta a l'illa el dia de descans.
El sector més impressionant és la Grande Grotta. Un super desplom ple d'estalactites i xorreres amb vies de fins a 40 m, com la famosa aegialis 7c, la impressionant priapos 7c, Trela 7a...



Un altre sector que no et deixerà indiferent és sikati cave. És un cràter, al mig de la vessant d'una muntanya, que per accedir-hi, has baixar fent ràpel o per unes cordes fixes. Un cop a dins, tens un munt de línies que travessen el desplom ple de d'estalactites i xorreres, com la famosa Lolita 7a o la nova Armati Sikati 7b i moltes altres vies de 7è i 8è grau. Totes boníssimes.





Spartacus. No tant impressionant, però boníssim. Xorreres, desplom amb forats i plaques de calcari excel.lent força agressiu. Algunes de les seves vies, com la famosa Daniboy 8a, Spartacus 7b+ o Kerveros 7a et deixaran més que satisfet.



D'altres sectors que vem visitar, com Arhi, Odyssey o Ghost kitchen no ens van decepcionar gens ni mica. Al contrari tots són molt bons

Nosaltres vem coincidir amb la setmana santa ortodoxa. Vem assistir a alguns dels actes que fan i s'ha de dir que estan una mica sonats. A una muntanya de sobre mateix de la capital, Pothia, uns paios tiren dinamita amb les mans muntanya aball. La gent es posa al port, on també fan uns balls típics, i miren les explosions, brutal!!