dimecres, 10 de juny del 2009

EUSKALARRIA

Escapada de 5 dies per euskadi. Amb tant pocs dies no dóna per molt, però si, per conèixer un xic la zona i fer-se una idea del que tenen els bascos.

1ª parada: Arnedillo, la Rioja. Visitem el sector Fronton de los Moros. Gran mur amb primers llargs de 6è i 7è grau i segons de 8è. Escalada vertical amb calcari boníssim on abunden les regletes.

l'Endemà ja entrem a Euskadi. Anem a Araotz. Aquesta escola és famosa per sectors com Seriedad o Korea, amb vies com Honky tonky 8c.



Al davant hi ha sectors més assequibles com San Elias o Antosiña. Vies curtetes i intenses molt bones, però al no tenir aproximació estan un xic sobades.

Següent dia: Baltzola. Que dir de Baltzola... Grandíssima cova amb xorreres i estalactites, amb vies com White Zombie 8c. Pels mortals també hi ha vies vies boníssimes com Topofürer Askatu 7c, Bizkarraiak 7c, Prisik Hiltzen Dau, Txo! 7b... Molt recomanable.




Al arribar el dissabte ens mereixíem una mica de festa i aprofitant que fèiem una visita a la Diana, vem fer uns vinets i uns pin xos per Donosti.


l'Endemà vem nar una mica tard, però encara vem poder escalar a Atauri. Just per tastar el sector i veure que és una bona escola de roca molt tova on predominen els forats. Molt recomanable.

I per acabar, l'últim dia vem visitar Apiñaniz. Lloc molt bonic on els sectors estan darrera una gran fageda. Roca tova, un altre cop, amb plaques molt fines on moltes vies estan retocades amb sica o algun picat. És una llàstima, però les vies són prou bones.

I fins aquí la nostra aventura basca. Hi haurem de tornar per conèixer llocs nous i acabar la feina que hem deixat pendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada