dilluns, 21 de març de 2011

TAGHIA


És un viatge d’aventura a l’avast de tothom i al costat de casa. No s’ha d’anar a l’altra banda del planeta per visitar un país amb una cultura tan diferent de la nostra.


A més és un viatge força econòmic. Actualment, amb les companyies de baix cost, pots volar a Marrakech per 60 Euros. Un cop allà, hi ha diferents opcions per arribar a lloc. Pots llogar un cotxe per anar fins a Zaouia Ahasenal i que aquí te’l guardin en un Gîte.


Si tens temps, el més lent i econòmic, és amb bus. I el més ràpid i car, és contractar els serveis de Youssef. Per 300 Euros et ve a buscar a l’aeroport, i també té un Gîte a Taghia. www.ismalar.org


Després per anar de Zaouia a Taghia, que hi ha unes 2 hores per camins, pots llogar portejadors que per 12 Euros et pugen el material amb burros. A qualsevol Gîte els pots contractar.
Al poble de Taghia hi ha dos Gîts. A la part alta del poble hi ha el de Youssef i a la part baixa el de Saïd Messaoudi. Nosaltres vem estar al de Youssef. Per 10 Euros al dia dorms, esmorzes i sopes. Si arribes d’hora d’escalar també et faran alguna cosa de menjar o et donaran pa, si et portes embotits, xocolata, fruits sec

Aquí només hi ha electricitat dues o tres hores al vespre i alguns dies ni això. Tampoc hi ha cobertura. Per poder parlar per telèfon has de caminar 3 quarts d`hora fins a poder agafar el senyal de l’antena de Zaouia.


Important portar medicaments per possibles problemes sobretot per la diarrea. És molt fàcil agafar gastrointeritits. Per qualsevol problema hauràs d’anar fins a Marrakech. S més duraTambé polrtar gotes de clor per potabilitzar l’aigua.


En quan a l’escalada hi ha vies de tots els nivells. La majoria estan equipades amb parabolts, però també n’hi ha de semiequipades. A vegades, falten les primeres o últimes xapes. Si s’hi arriba facilment, els locals les poden haver tret per vendre-les.

Moltes de les parets estan molt aprop del poble i algunes s’ha de caminar 1 hora o inclús necessitar fer vivac, com la paret del Tadrarate.


Al Timghazine hi ha la Paroi de Sources, que està a pocs minuts del poble i hi ha vies fàcils com Belle et Bereber, Classe Montagne Épinal o Le Rêve d’Aïcha. També hi ha la Zebda que ja és més dura.
També hi ha la paret Ifrig, Akka N’tafrawt amb la boníssima Canyon Apache.
A la cara nord del Taoujdad hi ha la dura i espectacular Les Rivieres Pourpres. I a la cara oest, Au nom de la Réforme, molt plaquera, però molt bona.
A l’Oujdad hi ha moltíssimes vies. Per nombrar-ne alguna semi equipada, Whisky Berbère, a la cara nord-oest. I a la cara sud-oest hi ha la clàssica Baraka, 680m 7b, però és 6b obligat. La segona meitat perd verticalitat i no és tant bona, però val la pena fer-la per arribar al cim de l’Oujdad. Després també hi ha la dura Shucran.

Una mica més lluny hi ha el Tadrarate amb la dura L’axe du mal.

Al Tinik Fsin hi ha la paret de la cascada amb la recomenable Haben Oder Sein. En la mateixa aproximació ens trobem amb el sector d’esportiva Al Madrassa, amb vies de tots els nivells.A mig camí entre Taghia i Zaouia hi ha Les Colonnettes De Tamdarote, un altre petit i espectacular sector d’esportiva amb xorreres, obert per catalans. Hi ha poques vies, però boníssimes.


2 comentaris:

 1. I'm Omar Rezki from taghia zaouiat ahansal i wish that you added my Email in your web site if it is possible . i have a guesthouses in taghia and i need that you help me for working i think if you added my Email in your web sit that will help me for working so that is my information if you are accepted my proposition
  Email : gite.climbing@gmail.com
  Gsm : 00212617471659
  douar taghia zaouiat ahansal azill maroc

  ResponElimina
 2. Para llegar a Taghia
  En la casa de Mohamed Rezki en Taghia Douar Taghia, Zaouia Ahanesal 22002 Azilal Marruecos.
  Mohamed, de 23 años (en 2018), de Taghia, y que habla francés, español e inglés perfectamente podrá encargarse de la organización de su viaje. Transporte desde el aeropuerto de Marrakech hasta el pueblo. Pero también la organización de sus viajes con las mulas en el sitio de Taghia y el alojamiento en Taghia. Todos los topos de escalada están disponibles en consulta en la cabaña, también encontrará valiosos consejos para los enfoques. (Conexión a internet a la cabaña)
  ducha caliente ...!).
  ¡es solo en la cima del pueblo una hermosa vista panorámica del pueblo y frente a los gigantescos acantilados! Estimados escaladores y amantes de los viajes, les aconsejo que continúen con MOHAMED pudiendo encargarse de toda la logística ... !!
  Como él también es un escalador en Taghia, él te aconsejará sobre las zonas de escalada.

  Para ponerse en contacto con Mohamed Rezki:
  Correo electrónico: mohamedrezke5@gmail.com
  Tel: +212 632 382 762

  ResponElimina