dimarts, 9 d’abril del 2013

COGNE

Petit poble situat als Alps italians, al costat d'Aosta, dins del parc nacional del Gran Paradiso.

Per nosaltres, aquest any, ha sigut el lloc perfecte per acabar la temporada de gel, ja que aquí han tingut unes condicions boníssimes durant tot l'hivern i tot i que hi hem anat a finals de març, hem pogut disfrutar moltíssim del lloc i escalar alguna de les millors cascades de la zona.
També és una bona zona per practicar l'esquí de fons ja que hi ha un munt de pistes que van d'un poble a un altre.

Per anar-hi amb cotxe, s'ha d'anar fins a Chamonix i entrar a Italia pel túnel del Mont Blanc i quan s'arriba a Aosta només queda seguir les indicacions a Cogne que està a 18 km.
Nosaltres vem optar per anar en avió fins a Ginebra, ja que la companyia Swiss air fa unes ofertes molt bones. Pots trobar vols per 70€ on et deixen facturar una maleta de 23kg i tot el material esportiu és gratuit. Llavors vem llogar un cotxe amb la companyia Sixt, que és la més barata que vem trobar i tant el tracte com el cotxe van ser correctes.

La zona de Cogne és molt turística i no hi ha ni albergs ni guits. Gairebé tot són hotels, on el més econòmic surt a 48€ per persona en mitja pensió. Nosaltres vem optar per llogar un apartament que surt més econòmic i pots anar més al teu aire i vem estar molt i molt bé. És molt recomanable!! El lloc es diu Residence Château Royal, www.residencechateauroyal.com. Tel. +39 0165751912. Tenen apartaments per 4 persones a 60€ el dia i com que només érem 2 ens el van deixar a 50€. A més a més tenen una zona amb jacuzzI i sauna i us puc assegurar que després d'escalar es posa molt bé estar uns minuts en aquesta zona!!
Si vas amb furgo o autocaravana hi ha molts pàrquings on poder dormir i un munt de fonts per agafar aigua.



Pel tema ressenyes es pot comprar la guia de la zona per 25€ al mateix poble o anar a l'oficina de turisme on et donen una fotocopia on surt la situació de totes les cascades amb el nom i la graduació, però no el croquis, però a la plaça del poble hi ha el bar Licone on tenen croquis i llibre de piades. També hi ha la guia Alpine Ice on surt un recull de cascades d'aquesta zona i moltes altres dels Alps. De totes maneres, és fàcil orientar-se ja que al pàrquing on comença l'aproximació hi ha un cartell amb la situació de les cascades i en el mateix camí anirem trobant cartells amb el nom de les principals cascades.



A l'oficina de turisme també et poden informar de la meteo i el risc d'allaus. Cosa que s'ha de tenir molt en compte, ja que moltes de les cascades estan situades al final de torrents on a la part alta s'hi acumula gran quantitat de neu. Vem veure baixar moltes purgues pel mig de cascades!!!!
Una altra cosa a tenir en compte és que gairebé totes les cascades estan situades en cara est i oest, o sigui que en un moment o altre del dia els hi entra el Sol!!

Hi ha dues zones d'escalada:

-Vall de Valeille, al poble de Lillaz, a 4km de Cogne. Trobem cascades a 5mi del cotxe, però la majoria estan a 1h aproximadament.

-Vall de Valnontey, al poble del mateix nom, a 4km de Cogne. Trobem les primeres cascades a uns 40 mi, però n'hi ha una bona colla que estan a 2h.

Aquests horaris són si la traça està oberta!! L'aproximació, en bona part, és còmode pel fons de la vall amb una pujada final fins a peu de via, però sense traça seria convenient portar raquetes!!!

Algunes de les cascades que vem escalar són:

-THOULE WI 3+. Bona casacada de poca aproximació de dos llargs amb ràpels montats als arbres.



-REPETANCE SUPER WI 6. Considerada la millor via de la zona. Un primer tram de 100m de grau 6 on es pot fer en 2 o 3 llargs amb reunions rapelables de parabolts a cada costat de la cascada per poder escalar dues cordades a l'hora. I una segona part de 2 llargs de grau 4. Molt Recomanable!!!!







-LILLAZ WI 3+. Considerada la super clàssica i a 5 mi del cotxe. Com que no la vem trobar en bones condicions, vem escalar uns resalts curts de la seva dreta que van de grau 3 a 4.




Altres cascades recomanables són:

-CANDELONI DI PATRI WI 5.

-SOGNO DI PATAGONIA WI 5+. No estava en condicions.

-CANDELABRO DEL COYOTE 4+. No estava en condicions.

-STELLA ARTICE WI 5.

-TUTTO RELATIVO WI 4.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada