dilluns, 2 de juny de 2014

MONTANEJOS

Montanejos és una zona d’escalada que va estar de moda fa uns anys, però continua tenint molt encant i encara es van obrint nous sectors i vies de varis llargs i les que s’aniran obrint!!, ja que encara té molt potencial.

A mi, personalment, em va sorprendre, ja que sempre havia sentit a parlar d’aquest lloc per l’escalada esportiva i en canvi em va captivar més les seves parets i les seves vies llargues.

Si entres a Montanejos  per la carretera de Teruel, a mà esquerra, a l’altra banda del riu hi ha una zona on es pot dormir al igual que a l’entada del barranc de la Maimona. Al costat del riu hi ha un passeig on hi ha fonts i llocs acondicionats per banyar-se. En aquest riu hi ha sortides d’aigües termals a 25º C. Nosaltres hi vem estar l'última semana d'abril i la vem trovar freda!

Als túnels de l’entrada del poble ja trobes els primers sectors a peu de carretera, s’ha de conduir amb precaució per si hi ha gent escalant!! Això seria la zona del riu Mijares; aquí i al barranc de la Maimona, que està a l’entrada del poble a mà dreta; és on es concentren la majoria de sectors i parets. Alguns dels sectors nous que s’han equipat aquests últims anys no surten a la guia, però si que estan al desnivel nº 313 juliol/agost 2012.  Alguns estan per la zona del Rio Montan.


L’estiu és l’època menys bona per escalar-hi, però als sectors de la Carretera del Pantano i Estrecho de Mijares, s’hi pot escalar ja que estan a l’ombra i hi corre l’aire. En aquesta zona hi ha varis sectors d’escalada a peu de carretera i vies de fins a 120m de fisura semiequipades i d’escalada atlètica. Escaladors locals ens van recomenar algunes vies d’aquesta zona; Al sector Poleo Menta hi trobarem Máxima ansiedad o Poleo Menta. Al Pericondrio hi ha G.P i Pericondrio Tragal.  Entre moltes altres… Aquestes són de les poques vies semiequipades de Montanejos, la majoria estan totalment equipades.
 

La zona del barranc de la Maimona és la que ens va agradar més. El lloc és impresionant, vas caminant pel fons del barranc entre parets de fins a 200m i vas trobant els diferents sectors d’esportiva a cada costat. Al principi del barranc hi ha un sector d’iniciació, tant de via llarga com d’esportiva, amb vies de fins a 6b+ que són boníssimes i el més sorprenent, és que no estan sobades!! Si continuem , trobarem uns sectors amb grans desploms amb vies de 7è i 8è grau. Pocs minuts després arribarem a un sector anomenat Chulo Panderas que, tot i tenir alguna via de 7è grau, també és un bon sector d’iniciació. Més amunt encara hi ha algun altre sector a peu de barranc, però per accedir a  la majoria ja has de pujar un tros per la vessant de la muntanya. 

 
 
En aquest barranc hi ha varies parets amb bones vies:

Al Tubo hi trobarem vies de fins a 100m com los Guardianes del Templo. 15mi d’aproximació.

Al Paredon del Alguacil hi recomanen Las noches increíbles de Málaga entrant per Los Gigantes. Via fins a 6b+. 15mi d’aproximació.

Monsieur primera parte té 100m fins a 6a i després pots emplamar amb Monsieur segunda parte que són 150m fins a 6b+. 15mi d’aproximació.

 
 
 
 
 
 
Espolon de los Agujeros amb la via Luna de 220m i 6b. Aquest esperó és impresionant amb unes formes rocoses curioses. 30mi d’aproximació.
 
 
 
 
 

Aquí també hi trobarem Súbete Papel, 6b+ semiequipada i Obsesión, 240m fins a 6c+.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada