diumenge, 20 de juliol del 2014

WATERVAL BOVEN - SUDÀFRICA

Boven és el millor lloc de Sudàfrica per practicar l’esclada esportiva. Hi ha unes 700 vies, des de 4rt fins a 8c. I de 10m fins a 35m. La roca és arenisca vermella molt compacte amb un tacte i una qualitat boníssima. És igual que La Mà de Fàtima a Mali.
 

La millor opció per arribar-hi és volar a Johanesburg, llogar un cotxe i en 2,5h et plantes al poble. La carretera és molt bona i és fàcil trobar-ho. Nosaltes ens vem descarregar l’aplicació Sygic al mòbil i ens va anar molt bé. És com un Tom-Tom. El poble té bars, gasolinera i supermercat bàsic, però per fer una bona compra, millor anar a alguna ciutat més gran on hi ha supers amb més varietat. A 30 km abans de Boven hi ha el poble de Belfast on hi ha un bon super.

El millor lloc per acomodar-se és el guest house Roc n’ Rope, www.rocrope.com. El regenten en Gustav i l’Àlex. Ells han equipat un munt de vies i et poden assesorar sobre els sectors, vies i tot el que necessitis saber. També tenen una botiga, molt complerta, amb material d’escalada. Ells han fet una guia, que ja no està a la venta, però la pots descarregar per internet: http://www.climbing.co.za/topo/south-africa/mpumalanga/waterval-boven/. Llavors ells ja t’ajudaran a orientar-te i ja només et quedarà disfrutar de l’escalada. A més a més, portàvem impresa la valoració de les vies de la zona, segons la pàgina 8a.nu, així vem manar sobre segur.  Nosaltres pagàvem uns 10€ per una habitació doble. També tenen habitacions compartides amb lliteres. Té una bona cuina on podràs cuinar perfectament i a més és un lloc molt tranquil on descansaràs segur!
 
 
 
 
 La zona amb més concentració de sectors és The Wonderland Crags, a 6km del poble seguint una pista forestal, on aparcarem en  una granja. Els sectors ens queden per sota nostra a pocs minuts caminant. També hi ha altres zones més aprop del poble o de la carretera i com que no és un lloc recomenable on deixar el cotxe, la gent de roc n’ rope et portarà als sectors i llavors pots tornar caminant, 30 mi.
 
 

 
 
 
 
 
 


Després d’escalar uns dies, ens vem agafar 3 dies de descans per anar a visitar el parc Nacional Kruguer. Per anar-hi s’ha de fer la reserva des de la pàgina South African National Parks. La visita és molt recomenable, pots anar amb el teu cotxe recorrent les carreteres del parc veient tot tipus d’animals. A l’entrada del parc pots adquirir un mapa i t’informen molt bé de tot. Nosaltres recomanem un mínim de 3 dies per poder veure una mica bé el parc.
 
 
 

La ciutat de Johanesburt no ens va agradar gaire, però si que és recomenable una visita al barri de Soweto per veure la casa de Nelson Mandela i la plaça on va començar la revolta en contra de la tirania del blancs. També és realment interessant i molt impactant, fer una visita al museu de l’apartheid. És molt fort com els blancs tractaven als negres!!!!


Per visitar la ciutat és millor fer-ho amb un guia, ja que el transport públic no té bona combinació, a més a més si vas sol, tens molts números de que t’atraquin!!! Nosaltres vem contactar amb en Mike, és un guia peculiar, però ens va agradar molt. Treballa per un munt de Guest Houses. També et pot venir a buscar a l’aeroport i s’hi pot contactar directament joburgtransport@yahoo.com.

El lloc on vem dormir està al barri de Melville, que és on estan gairebé tots els Guest Houses de la ciutat. És un barri segur on pots passejar-hi tranquil.lament. És una zona residencial amb algunes botigues i restaurants. Nosaltres estàvem a l’Sleepy Gecko Guesthouse.  i ens va agradar molt. L’habitació doble sortia per uns 50€ amb esmorzar inclòs. www.sleepygecko.co.za

1 comentari:

  1. bones Leon. Crec que et conec,, però de vista per coincidir en sectors... Sóc l'oriol de reus, i ara a l'agost anem uns 12 dies a Boven... Volia parlar amb tu i comentar coses¡¡¡ MErci
    oriolpurtentu@gmail.com

    ResponElimina