diumenge, 15 de febrer del 2015

LES ORRES


Racó tranquil dels Ecrins per l’escalada en gel i l’esquí de muntanya. Té dues coses molt bones; una, que l’aproximació és molt còmode, d’uns 30 mi i l’altra i molt interessant, és que per les cascades no hi baixen allaus. Per la part de dalt hi ha bosc i per baix no hi ha indicis de que hi hagi baixat cap allau ni cap purga, a més a més hi ha una pista de fons just a sota de les cascades…

Per arribar-hi, hem d’anar fins a la població de l’Embrun, allà hi trobarem la cruïlla cap a les Orres, que es troba 14 kms amunt cap a l’est. Hem d’arribar fins a l’estació d’esquí i dirigir-nos cap a Bois Méans fins a trobar un revolt molt tancat a l’esquerra on hi ha un cartell d’una via ferrata; aquí hi podrem aparcar i dormir. Des d’aquí ja podem veure les cascades a davant nostre, a l’altra costat de la vall, a la cara est. En algunes cascades, al matí hi toca una estona el Sol.
 

Per accedir a les cascades, seguim el camí horitzontal marcat com a itinerari de raquetes i quant estiguem al davant mateix de la cascada escollida baixar fins al fons de la vall i remontar per l'altra vessant fins a peu de via. Amb una mica de sort hi haurà la traça oberta!
 

A la zona del centre de l’estació hi trobarem supermercats, bars, botigues i l’oficina de turisme. I per aconseguir aigua es pot anar al primer P de l’estació on hi ha una màquina que proporciona aigua i elecrricitat durant 10 mi. Funciona amb una moneda anomenada “jetó” que es compra per 3€ a l’oficina de turisme.

A part de l’escalada en gel, també hi ha un munt d’itineraris d’esquí de muntanya. Per saber condicions es pot anar a la caserna del grup de rescat de muntanya que es troba a la zona central de l’estació.
 
 
 


 


Vem escalar:
Dancing Fall, 100m – II/5+.
Via molt bona, on el llarg més difícil és l’últim. Es pot fer en 3 llargs o en 2, empalmant els dos primers. Es baixa en 2 ràpels. Reunions equipades.





 
 
 
Clara, 180m – II/4+
Via de 4 llargs on, a vegades, el 1r no es forma del tot i té passos de mixte fins M3, hi ha pitons. En aquesta ocasió la vem trobar ben formada. Es baixa en 3 ràpels. Reunions equipades. 

 




 
 
Nadia, 180m – II/4
És la clàssica del sector. També de 4 llargs. En aquesta ocasió el 2n llarg tenia un pas de mixte d’M3. Es baixa en 3 ràpels. Reunions equipades.









 

1 comentari:

  1. Les Orres looks like one of the best places to visit in France. I would love to get a France Schengen Visa & tour this alluring place with my better half. I hope she will love a surprise vacation to Les Orres for our wedding anniversary.

    ResponElimina