dimecres, 18 de febrer de 2015

VALL DE CRÉVOUX


Diuen que és una de les valls més pintoresques de la zona…i els hi dono la raó!

Després de les Orres, vem aprofitar per fer una visita en aquest indret per escalar la Cascade du Razis, ja que és la vall paral.lela.
 

Per accedir-hi ens hem de dirigir fins a Embrun on trobarem una cruïlla a la dreta que ens indica la població de Crévoux. Hem de seguir la carretera fins un km abans del poble on ens hem de dirigir a l’esquerra en direcció al poble de la Chalp, cap a la pista d’esquí de fons on aparcarem el coche. La cascada ens queda a 1h 15mi o més, en funció de la traça que hi hagi. Primer hem d’anar fins al final de la pista de fons, intentant trepitjar-la el mínim possible; anirem seguint els cartells que indiquen la cascada pel camí d’estiu. Des del final de la pista ja podrem veure la cascada al fons de la vall i ja només ens quedarà remuntar l’última pujada fins a peu de cascada, que en funció de la traça que hi hagi serà més ràpid o menys.
 
 

És una cascada de 150m d’ample per 80m d’alçada i va de grau 3+ a la dreta a 5+ a l’esquerra. Per baixar hi ha algunes reunions montades, o s’ha de montar avalakofs i si es pot sortir per dalt, només cal caminar cap a la dreta i fer un ràpel des d’un arbre.
 
 

Aquesta cascada no sembla que hi baixin allaus, ja que no hi ha signes a la seva base. No com les cascades que es troben en l’aproximació a les parets de l’esquerra, que si que n’hi baixen.

A Chalp també hi ha alguna cascada de grau 3 ben visible des del mateix poble.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada