dimecres, 10 de juny del 2015

CUENCA

És un dels llocs més famosos d’Espanya per practicar l’escalada esportiva. Fa molts anys que s’hi escala i durant  temps va estar molt de moda, sobretot per l’escalada de dificultat. Tot i que hi hi ha moltíssimes vies de vuitè grau el que més abunda és el setè grau i com no, també s’hi poden trobar moltes vies de sisè grau…tot i tenir la fama d’escola dura també s’hi pot anar a escalar bones vies de sisè!
 


Alguns dels sectors més famosos i antics, com el Fortin a la Hoz del Júncar, estan força sobats, també gràcies a la comoditat de l’accés, en molts casos l’aproximació és nul.la o de pocs minuts. Però els sectors on s’ha de caminar uns minuts més o que no són tant atractius a primera vista, com el Merendero a la Hoz del Huécar, les vies tenen bon tacte i s’ha de dir que són igual o més bones que la resta.

l’Estil d’escalada, és en bona part, sobre murs desplomats o molt desplomats de forats, però també hi ha alguna placa tumbada, moltes de verticals, diedres o fissures. Actualment hi ha unes 1500 vies i encara s’està obrint, o sigui que s’hi pot trobar bona varietat de vies!
 
 
 
 

Com que a part de l’escalada, Cuenca és una ciutat molt turística pel seu casc antic i la seva història, s’ha de respectar unes sencilles normes de convivència com per exemple no aparcar de qualsevol manera o dormir als llocs indicats. A la guia ja fan força èmfasi en aquest aspecte. Una bona manera de visitar la ciutat és en bici, ja que ho tenen ben acondicionat per fer-ho.
 
 
 
 
 
 
 

On dormir:

Actualment no hi ha cap lloc acondicionat per les furgos i autocaravanes, però al pàrquing de dalt al castell ho permeten. En un futur el volen acondicionar per poder tirar les aigües negres o poder endollar-te a l’ecectricitat o agafar aigua. En molts P ja hi ha el cartell de prohibit acampar i en molts casos, la Guàrdia Civil ha posat multes. Sinó, a uns 8 kms de la ciutat, en direcció a la ciudad encantada, hi ha un càmping. Nosaltres, com que hi vem anar entre setmana i no era  l’època de més afluència d’escaladors anàvem a dormir a uns kms a les afores en alguna pista forestal i vem estar molt tranquils i ningú ens va dir res, però has de ser discret.

VALDECABRAS:

Aquest sector està a uns 11 kms de Cuenca. Hi ha el sector Nord amb vies dures, gairebé no hi ha res de sisè grau i el sector Sud, que és més suau, tot i que les vies més fàcils que vem veure van ser una de 6a i unes poques de 6b/6b+. Actualment ja hi ha moltes vies i encara s’està equipant moltíssim. A nosaltres ens va agradar molt. L’escalada és més variada i la roca és boníssima igual que les seves vies. I a més a més no hi ha tanta afluència d’escaladors.

 
 
 
 
Un bon lloc on anar a passar una tarda, és visitar la Ciudad Encantada. Està a uns kms de Cuenca i és un bosc on les pedres, degut a l’erosió, han agafat unes formes molt curioses.
 
 
 
 
 
 
 
 
 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada