dijous, 18 de juny del 2015

LOIRE EN BICI


 
És una ruta que no presenta cap dificultat tècnica i és molt assequible, ja que el recorregut és totalment pla. Però és una ruta que trascorre per uns paisatges molt bonics, ja que en aquesta zona hi ha un munt de castells i de pobles amb un casc antic molt ben conservat. També és ideal per fer-la amb nens petits que pots portar en carros ja que sempre va per bones pistes i no hi ha corriols ni camins estrets.
 
 
 
 
 

En general el trajecte està ben senyalitzat amb cartells i senyals pintades. Tot i així es poden descarregar els traks o, per internet, es poden comprar diferents llibres amb tota la topo, que també es poden aconseguir a les oficines de turisme que es van trobant pel camí. També et poden donar un mapa gratuit que només marca el trajecte, però suficient per orientar-te ja que a l’entrada dels pobles hi ha un cartell amb un mapa amb bon detall i també es poden comprar mapes individuals més detallats per 4€.



On dormir:

Durant el trajecte es van trobant càmpings. Però nosaltres fèiem acampada lliure. A l’entrada de molts pobles hi ha unes zones verdes molt netes i tranquil.les amb taules on es pot parar la tenda. A nosaltres ningú ens va dir res, de totes maneres, plantàvem la tenda al vespre i al matí d’hora ja marxàvem.



 
Avituallament:

A gairebé tots els pobles hi ha fonts i botigues on poder comprar menjar. Moltes fonts no estan al costat del trajecte i s’han de buscar per dintre la població, però són fàcils de trobar sense desviar-se gaire.

Bona part del trajecte va per pistes on hi ha una bona ombra, però no és aconsellable anar-hi a l’estiu ja que les temperatures poden ser molt elevades.

La ruta són uns 800 km, de Nantes a Digoin, però encara es pot allargar mot més, ja que la ruta del Loire forma part de l'Eurovelo 6 que arriba a Estasburg. Nosaltres vem començar a Órleans i vem anar direcció oest durant 3 dies. La part bona és que pots tornar en tren des d’on vulguis ja que el tren va paral.lel al Loira i durant la ruta creues molts pobles amb estació.
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada