dijous, 13 d’agost del 2015

ESCALADES PER MALAYSIA

Malaysia és un país del sud-est asiàtic que està dividit en dues parts separades pel mar de China; Est de Malaysia o Borneo i Malaysia Peninsular, que és on vem estar. Per entrar al país no fa falta visat. La moneda és el Ringgit que actualment està 1€ = 4,2 MYR. La capital és Kuala Lumpur, una ciutat molt gran amb molts contrastos, des dels gratacels amb les Twin Towers o els barris indis o chinesos, amb uns mercats molt autèntics. Per mejar, el millor és anar als mercats per tastar els plats típics del carrer i per dormir, una bona zona, és Chinatown, on hi ha un bon assortit d’hotels econòmics i és un barri tranquil.

l’Època plujosa és de novembre a febrer i el clima és tropical. Per tant, fa calor tot l’any, però si es busca l’ombra i els sectors els hi passa aire encara es pot escalar mig bé.
Per les ressenyes, hi ha una guia d’escalada de Malaysia, però ja està descatalogada. Però si vas a la botiga Camp 5, www.camp5.com, de Kuala Lumpur, te la deixen fotografiar. I sinó, nosaltres en vem comprar una altra que hi surt Singapore i l’oest de Malaysia. La vem trobar a una empresa de guies que està al sector Damai Wall, si no la vols comprar també li pots fer fotos.

 





Hi ha diferents zones d’escalada:

BATU CAVES:

Està a les afores de Kuala Lumpur. És un turó amb temples indús construits ditre de coves. És un lloc molt turístic. Hi ha un munt de parets, però només unes poques s’escalen.









 
Hi trobem 8 sectors. Per arribar-hi es pot agafar el metro o el bus urbà que és el que fèiem nosaltres; l’agafàvem a la parada de Medan Pasar que està al barri de City Centre. Per anar als sectors de la cara sud i est és el bus nº U6, costa 2,5 MYR i triga 1h. Et deixa a l’entrada principal de Batu Cave.

 

 Des d’aquí, caminant meys de 10 mi en, direcció est, trobarem els 3 primers sectors. Als dos primers s’hi accedeix des d’un petit temple indú que hi ha en una cova. A l’esquerra, Comic Wall, està tapat per la selva, s’hi pot escalar quan plou, però hi ha mosquits i pols ja que no li toca l’aigua; a la dreta, Roadshow Wall, està al costat de la caseta de l’wc del temple…hi han construit a la base i té tota la pinta que fa temps que no s'hi escala.




 

El 3r sector és Nanyang Wall, s’ha de caminar uns 5 mi més, s’entra cap a un pàrquing on hi ha una garita amb un vigilant. La paret ja es veu a l’esquerra. Al final del pàrquing, abans de les cases s’intueix un caminet que creua un rierol amb uns taulons, s’accedeix a una mena de barraca habitada a peu de paret, es pot passar per la dreta i ja estem a peu de vies. Aquí l’escalada és per estalactites, algunes força grans, convinat amb plaques de forats d’un tacte semblant al marbre. Les vies són molt bones, però amb la calor i el tacte de la roca la sensació no és la millor.

 




 




 

 
Si caminem 20 mi més, al darrera d’un polígon veurem Volleyball Court Wall.
 

 


Si volem anar als sectors de la cara nord-est, hem d’agafar el bus nº U1 que ens deixa a 2mi de Damai Wall; és la més gran, amb algunes vies de varis llargs. Hi ha més de 30 vies de Vè a 7a. L’escalada és de placa de forats amb algun desplom i xorrera. La roca és de molta qualitat i les vies són molt bones! Aquí hi trobem l’empresa Guide Pro Shop que fa cursos d’escalada i guiatge, també tenen una petita botiga amb material d’escalada i la guia. Ells s’encarreguen del manteniment del sector i cal dir, que el peu de via està immillorable!








Si seguim la paret cap a la dreta, gairebé no hi ha camí, hi ha el sector Red Rocks i si caminem 10 mi cap a l’esquerra a través dels carrers, trobarem White Wall i 20 mi després en la mateixa direcció, darrera d’un polígon, hi ha Nyamuk Wall.


Nosaltres no vem visitar tots els sectors ja que alguns estan abandonats i altres no sabíem ni com arribar a peu de via!

BUKIT TAKUN:

Està a 30 mi de Kuala, a la carretera que va a Ipoh. La sortida és on hi ha el Park Golf Course i el sector està a 3km de la carretera, el problema és que el bus et deixa a la carretera i aquests 3km els has de fer caminant o fent auto sptop. Després, el sector queda darrera unes cases que si no t’acompanya algun veí pot ser difícil d’arribar a peu de via.

TAMBUN:

Escalada en un lloc ben diferent…

Aquest sector estava dins la selva en un indret ben tranquil fins que una empresa va comprar la zona i hi va construir un parc temàtic, LOST WORLD OF TAMBUN, amb tobogans, piscines, petit zoo, atraccions…i el sector va quedar dins el parc. Aquesta gent no el va desequipar i hi va montar tirolines i ferrates pels visitants del parc més "atrevits". Per poder escalar-hi, s’ha de pagar l’entrada al parc, uns 13€, i firmar un paper dient que ells no es fan responsables si et fas mal. Et donen un full amb les ressenyes i t’acompanyen fins als sectors. Llavors ja et deixen que vagis al teu aire. He de dir que ens van tractar molt bé i fins i tot ens van donar ampolles d’aigua, que amb el que sues ja s’agraeix! I com no, quant acabes d’escalar pots gaudir de les atraccions del parc. Hi ha unes taquilles, que pagant, pots guardar el material. També està prohibit entrar al parc amb aigua i menjar de l’exterior, i revisen les bosses!! Nosaltres, com que anàvem acompanyats pel responsable de les activitats d’aventura no ens van revisar i vem entrar menjar i aigua.






Hi ha diferents sectors i alguns queden un xic apartats i pots escalar amb tota tranquil.litat sense que ningú et vegi; això si, si escales als sectors que estan a la vista, passes a ser una atracció més del parc, ja que tothom ve a mirar!







Tot i així, fer-li una visita és molt recomenable i les vies són boníssimes!! Tens desplom amb estalactites i xorreres i plaques tècniques. Algunes vies la R és d’un sol parabolt o estan units per un cordino podrit!! Si ho aguéssim sabut, n’hauríem dut per canviar-ne! Hi ha vies des de Vè a 9a.

A l’entrada del parc hi ha caixer automàtic, ATM com diuen aquí, i restaurant amb buffet lliure per esmorzar. El parc obre a les 9, o sigui que si és cap de setmana, millor anar-hi una hora abans!!

Per arribar-hi, hi ha bus des de Kuala. Es pot agafar a l’aeroport o a l’estació de Pudu Central. Triga unes 3h i costa 45 MYR. Et deixa a la ciutat d'Ipoh, a l’estació d’Amanjaya, a pocs kms de Tambun. D'aquí es pot anar amb taxi fins al mateix parc. Per dormir vem anar a l’Hotel Sun Inns que hi ha a 500m del parc. Per menjar anàvem a un restaurant força autèntic i econòmic, de cuina musulmana, que hi ha entre el parc i l’hotel. Com que això queda als afores, no vem visitar res de la ciutat i al dia següent ens en vem anar en bus a les Cameron Highlands, que són unes muntanyes on hi ha plantacions de te i de maduixes on no fa calor i després d’uns dies suant sense parar, s’agraeix una mica de fresca!











BUKIT KETERI:

Aquest sector es troba a la zona de Perlis al costat de la ciutat de Kangar a tocar de la frontera amb Tailandia. No hi vem anar, però ens van dir que és un bon sector. Hi ha unes 40 vies amb tots els graus, fins a 8c+.

I ara cap a SINGAPORE…

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada