dijous, 13 d’agost del 2015

ESCALAR A SINGAPORE

Tot i ser un país tant petit on les imatges més conegudes són les dels seus gratacels i els seus skylines, també hi ha reserves naturals protegides on no es pot construir i d’aquesta manera pots passar, en 5 minuts, de la parada de bus urbà a estar dins la selva! És com canviar de Món. I en una d’aquestes reserves, la de Bukit Timah, s’hi escala.



 



Singapore no és un destí per fer un viatge exclusivament d’escalada, però s’hi estàs per la zona, és molt recomenable fer-hi una visita, ja que les vies són molt bones!

En un racó de la reserva trobem la zona coneguda com Dairy Farm Quarry amb 11 sectors i unes 60 vies. La roca és granit. Les vies van dels 7m als 25m i hi ha força varietat d’estils d’escalada; plaques de regletes, lleugerament d’esplomades o d’adherència, algun sostre i fissures, algunes totalment desequipades. Les vies estan molt ben equiades, bones Rs, parabolts en bon estat, està molt net i ben conservat ja que està molt frequentat per excursionistes i ciclistes. Al sector American Pie també s’hi pot fer una mica de bloc.


















 
Hi ha diferents orientacions, però al matí és la millor hora, tant per l’ombra com per la temperatura. Alguns sectors queden tapats pels arbres, per tant tens bona ombra, però també hi ha més humitat i sues moltíssim; millor els sectors oberts on passa aire!

Una cosa a tenir en compte són els micos. Nosaltres no en vem veure ni un, però sembla ser que n’hi ha molts, per tant, s’ha de vigilar on deixar els objectes personals i sobretot amb el menjar, ja que si el descobreixen es poden tornar agressius!!

Per arribar-hi, és molt fàcil amb bus urbà, ja que et deixa a l’entrada del parc i caminant menys de 10 mi arribes als sectors. Nosaltres veníem del barri de Geyland amb el bus nº 67. La parada és la de Dairy Farm State a la Upper Bukit Timah Road. Trigàvem 1h. Per controlar els busos ens vem descarregar l’aplicació Singapore Maps on pots posar el lloc d’origen i el de destí i et diu on hi ha les parades i el nº de bus. Llavors amb el google maps ens orientàvem per saber quan arribava la nostra parada.

Per les ressenyes, vem comprar una petita guia on surt Singapore i l’oest de Malaysia. Nosaltres la vem comprar a Malaysia, al sector Damai de Batu Caves, on hi ha una empresa que es dedica a fer cursos d’escalada i guiatges. Per internet vem trobar una guia de Singapore, però només sortia 1 sector.

Per entrar a Singapore no es necessita visat. Nosaltres vem entrar des de Malaysia en bus, amb la companyia Cause Way. Ho tenen molt ben montat i per creuar la frontera és molt fàcil. Et deixen en una banda, passes els controls caminant amb el teu equipatge i a l’altra banda ja t’espera un altre bus que et porta fins a l’estació de Queen Street que ja està al mig de la ciutat.

Per dormir en hotels que no siguin molt cars es poden buscar a la pàgina web agoda.com.sg.

I per menjar hi ha de tot, ja que pots anar des d’un restaurant de luxe a un de molt econòmic i pots trobar cuina indú, musulmana o xinesa. A nosaltres ens agradava anar al Gluttons Bay que és una zona a l’aire lliure plena de paradetes on pots trobar bona varietat de menjar tant de peix com de carn o per vegetarians. El lloc és econòmic i molt autèntic i està a tope de gent. En molts casos has de compartir taula, sinó és impossible trobar lloc. A més a més està a la mateixa Marina Bay, on passejar de nit és realment espectacular amb tots els gratacels que l’envolten. Molts dies hi ha concerts a l’aire lliure i des de la base de l’espectacular hotel Marina Bay Sands cada nit fan un espectacle de llum, música i aigua. Nosaltres som més de muntanya o poble que de les grans ciutats, però les vistes d’aquesta bahia de nit ens van semblar realment espectacular!!




I ara cap a Cambodia…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada