dimecres, 30 de setembre de 2015

CALCENA

Aquesta zona del sud d'Aragó té un gran potencial. Ja hi ha unes 300 vies i no es para d'equipar!!

Els sectors estan a les afores del poble, en un barranc per on passa la carretera, amb agulles i parets a cada banda, per tant hi ha totes les orientacions. S'hi pot escalar tot l'any, però a l'estiu potser hi fa un xic de calor. És una escola d'escalada esportiva, però també hi ha vies de 4 o 5 llargs. És una escalada tècnica de placa i algun d'esplom en un calcari de molt bona qualitat amb un tacte boníssim. S'ha d'aprofitar abans que es posi de moda i es sobi!! Ara hi va poca gent. A part, el lloc és molt xulo i tranquil. Tot i que hi ha alguns sectors on s'escala pràcticament des de la mateixa carretera, no cal patir, ja que passa un cotxe molt de tant en tant.

Per anar-hi s'ha d'agafar l'A2 de Saragossa direcció Madrid fins a Morata de Jalon; sortim de l'autovia direcció Chodes per la carretera A-2302 i uns 20mi després de conduir per aquesta petita carretera arribarem a Calcena.

Hi ha dues petites guies de la zona i a finals d'any està previst que surti la nova totalment actualitzada. Per aconseguir-la s'ha d'anar a l'alberg; en Diego t'informa de tot el que cal saber per escalar per la zona i t'aconsellarà sobre vies, sectors o prohibicions. l'Alberg té una zona d'acampada gratuita per furgos i autocaravanes; s'aconsella no acampar als pàrquings dels sectors ja que hi ha poc espai i es vol evitar que s'embruti i es col.lapsi. www.alberguedecalcena.com. En aquesta web hi trobareu informació de com arribar-hi, alguenes ressenyes, rutes en btt...

Una cosa que ens va agradar molt és que tant els pàrquings com els sectors estan nets. No hi ha papers i "merda" com en la majoria de llocs. A veure si es manté així i tothom va agafant consciencia d'endur-se la seva porqueria i llançar-la a on toca no a la muntanya!!

 

 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada