dissabte, 14 de novembre de 2015

YANGSHUO

Xina és un país molt gran amb molts llocs per escalar. Els més famosos i coneguts estan al sud,
però al nord també n’hi ha; existeix una guia, Climb China, on hi ha una selescció de sectors per  tot el país.

El primer pas per anar a Xina és fer el Visat. Un dels requisits que demanen és que has de presentar les reserves d’hotel de tots els dies que estaràs al país; Una manera de fer-ho és fer reserves en alguna pàgina com ara booking i un cop la tens impresa l’anul.les.

Per aconseguir el Visat s’ha d’entrar a la pàgina web del consulat xinès i imprimir els formularis. Un cop els tens emplenats hi ha diferents maneres d’aconseguir-lo:

1-      Anar en persona al consulat xinès a Barcelona o Madrid.

2-      Enviar el passaport al consulat a través d’una empresa de missatjeria especialitzada. (és el que vem fer nosaltres).

3-      Si entres a Xina per Hong-Kong el pots fer allà, però trigaran 6 dies en donar-te’l.

El cost total del visat és: 95€ per passaport  i si l’envies a través d’una empresa de missatjeria has de sumar-hi 60€ més per persona. Nosaltres els vem enviar a través de ISAN MENSAJEROS.

Nosaltres vem arribar-hi el 3 d’Octubre i cal saber que la 1º setmana d’aquest mes és la Golden Week; és una setmana de vacances on tots els xinesos es desplacen. Aquesta setmana es va crear l’any 2000 on hi va haver  60 milions de viatgers; l’any 2010 n’hi va haver 230 i l’any 2014 ja n’hi va haver  475 milions; cada dia es desplacen 100 milions de xinesos per carretera i 9’75 en tren. Una de les ciutats més visitades aquests dies és Beijing. A part de la gentada que hi ha per tot arreu, els preus dels hotels es tripliquen!!

La moneda és el Yuan. A l’Octubre del 2015 el canvi estava:  1€ = 6’96 CNY. Per canviar moneda s'ha d'anar al Bank of China. I si vols treure diners amb tarja només es pot anar en aquest banc o en algún altre que hi hagi el cartell de VISA. Sinó la resta de caixers només serveixen amb tarjes xineses.

Una cosa a tenir en compte és que en molts llocs de Xina no parlen gaire o gens d’anglès. En algunes situacions pot ser còmic, però en altres pot ser un problema. Una bona eina és un traductor al mòbil, però necessites wi.fi i alguns traductors no funcionen a Xina, al igual que el facebook o google o qualsevol blog. Una cosa que pot ser útil és que algú que parli anglès t’escrigui  en xinès en un paper algunes frases útils.

Si entres a Xina per Hong-Kong; Cal recordar que Hong-Kong no és Xina. Per entrar-hi no cal visat i tenen la seva moneda, el  Dòlar de Hong-Kong ; 1€ = 8,53HKD. També condueixen per l’esquerra i és molt més car que Xina.

Aquí només hi vem ser una nit i ens vem instal.lar a l’hotel Cosmic Guest House. Ens va costar 49€. Està a 1h de l’aeroport amb el Bus nº 21 o l’N 21 si és de nit; a la parada nº 13. És molt fàcil i còmode d’anar-hi.

YANGSHUO: És un dels llocs més famosos i coneguts de Xina per practicar l’escalada esportiva. Actualment hi ha 53 sectors. A nosaltres, personalment no ens va entusiasmar; a la ciutat hi ha molta gent i algunes vies estan força sobades. També dir que el grau de les vies de 6è està molt collat i, en canvi, les de 7è grau ja està més suau. Això si, el paisatge és espectacular!!
 

Per arribar aquí des de Hong-Kong, nosaltres vem agafar un vol a Guìlín, també es pot anar en bus o tren, i des del mateix aeroport un bus ens va portar fins a Yangshuo en 1h i 20mi per 50 CNY . També es pot anar en taxi per uns 400CNY.
 
Aquí ens vem instal.lar a l’hotel Climbers Inn, regentat per la Lili. Parla molt bé anglès i això és de molta ajuda. Per comprar alguns bitllets de tren, ella ens apuntava la reserva que necessitàvem i després anàvem a comprar-lo. L’Habitació costava 100 CNY per nit; hi vem estar molt bé, l’única cosa negativa és que es troba ubicat molt aprop del West Street que és on hi ha restaurants i bars musicals i a la nit està a tope i la música està altíssima fins les 2 de la matinada i des de l’hotel se sentia una mica.
 

En aquest hotel gairebé cada matí s’hi reuneixen escaladors per compartir taxi per anar a escalar, costa uns 10 CNY per persona. D’altres maneres d’anar als sectors són, llogar una moto elèctrica per 50 CNY o, la millor opció, és llogar una bici per 10 CNY. Yangshuo i el seu voltant és totalment pla i no costa gens anar als sectors pedalant, pots trigar entre 20 i 50 minuts i té la ventatge que vas al teu aire i no depens del taxi que et vingui a buscar a l’hora acordada.

 
 
 
 
La guia d’escalada es pot comprar a l’hotel per 120 CNY.

Els dies de pluja també es pot escalar en alguns sectors com White Mountain o Riverside. De totes maneres a la guia està escrit els sectors que no es mullen i sinó la Lili, que és escaladora, sempre et pot aconsellar.
 
Per esmorzar el més normal és menjar noodles amb verdures i/o carn i normalment picant. Buscant una mica es pot trobar algun restaurant amb mejar més occidental. Per sopar hi ha moltíssimes opcions. A nosaltres ens agradava anar a uns garitos que estan al costat de l’hospital, on tenen tot de verdures exposades i ven tallades; t’omples un vol els hi dones, te les couen i ho acompanyes amb arròs. He de dir que estava boníssim!! Costava 10 CNY per persona…

I ara cap a Getu...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada