dilluns, 14 d’agost de 2017

ESCALADA ALS ALPS MARÍTIMS. CORNO STELLA.

Aquest és un cim que es troba als Alps Marítims d’Itàlia. Per anar-hi des de Catalunya, s’ha d’entrar a Itàlia per l’autopista de la costa, l’A8; poc després d’entrar a Itàlia ja veurem la sortida en direcció Cuneo; seguir aquesta carretera fins Lo Borg Sant Dalmatz; d’aquí anar direcció Valdieri, San Lorenzo i Sant’ Anna; aquest seria l’últim poble. Encara es troba alguna casa més i finalment s’arriba a un Hotel Spa on anirem a l’esquerra. A partir d’aquí la carretera s’estreny i al cap d’uns kms s’arriba al P Guias Delle Mosche a 1591m, on deixarem el cotxe i a la nostra esquerra comença el camí cap al refugi Bozano que es troba a 2453m. L’aproximació són unes 2h per un camí molt còmode. Les parets están a 15 mi del refu.

 

 
 
La paret sud és on ni ha la majoria de vies, té una alçada d’uns 500m amb una gran feixa que la parteix pel mig. Combinant vies de la part de baix amb la de dalt es poden escalar gairebé 600m. Moltes de les vies són rapelables, però la millor manera de baixar és per la feixa, amb dos ràpels de 30m a l’inici i dos més al final; es poden destrepar tots. I per baixar de les vies de dalt s’ha de rapelar fins a la feixa per alguna de les vies. Gairebé totes les vies estan equipades i com a molt es pot portar el semàfor d’aliens i el càmalot 0,5 per si les xapes allunyen  o per alguna sortida fins la feixa. La major part de l’escalada és sobre plaques d’un gneis molt compacte, combinant amb algun desplomet o diedre. La paret central és on hi ha la majoria de vies que van de IV fins a 6c; a l’esquerra podem trobar alguna via fins a 7a+ i a la dreta fins a 7b. A part de la paret del Corno Stella hi ha d’altres parets; a la seva esquerra s’hi troben vies de fins a 300m i a la dreta es poden trobar vies de carácter més alpí de fins a 600m, però moltes d’elles poc repetides… 
 
El Marco és el guarda del refu, ell et pot aconsellar sobre les millors vies, el seu estat i per on baixar. Per internet es pot aconseguir la guia, també n’hi ha al refu, per comprar o simplement per fullejar.  En aquest refu entre semana hi ha poca gent i en Marco ajuda a que hi hagi molt bon ambient. S’ha de dir que s’hi menja molt béAlguna de les vies recomenables són:

Regalami un Sonriso, 250m, 6a.

Carlo Rossano Inf. 280m, 6a.

Giacougia, 250m, 6b+.

Carlo Rossano sup. 200m, 6a.

Lupetti, 300m, 6a+.

Pilastro di Oscar, 250m, V+.

Baron Rampante, 200m, 6b.

 
  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada