divendres, 18 d’agost del 2017

ESCALADA A TAUTAVEL


Tautavel és una zona d’escalada del sud de França, a pocs kms de Perpinyà direcció oest, on hi ha moltíssimes vies i sectors. Predomina l’escalada esportiva, però també hi ha vies de varis llargs a la zona de Vingrau, a pocs kms de Tautavel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fa uns anys es va prohibir l’escalada a molts sectors, però actualment ja s’hi pot escalar sense problema. La guia de la zona està esgotada des de fa anys i de moment no n’hi ha cap de nova. A l’oficina de turisme et donen una petita guia d’escalada amb un mapa on hi surten els sectors amb una llista de les vies, però no hi ha croquis ni fotos. En alguns sectors hi ha algun nom o grau escrit a peu de via que ajuda a orientar-se una mica. I sinó, sempre es pot preguntar als escaladors que es trobin per allà…Adjunto alguna foto d’algun sector que sempre serà d’ajuda!!
 

 
 
Els sectors més visitats es troben a les Gorges du Gouleyrous. És un barranc amb aigua cristal.lina amb sectors a banda i banda, o sigui que tens diferents orientacions. Per accedir a algun d’ells serà necessari creuar la riera, o sigui que és aconsellable portar xancles i banyador…i després d’escalar un bany es posa molt bé!! Aquesta zona és ideal per anar-hi amb nens, ja que segur que disfrutaran banyant-se a la riera! Els primers sectors, al ser els més pròxims estan més sobats i aquí poca tranquil.ltat hi ha, ja que és on hi ha una gran bassa i està ple de banyistes. L’ideal és remontar la riera, on segur que escalaràs en sectors bons i ben tranquils. El pàrquing per accedir a aquesta zona és de pagament. Està a pocs kms del poble i és totalment pla, o sigui que anar-hi amb bici és una bona opció ;)
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 


La resta de sectors que hi ha per la zona també són bons i com que hi ha diferents orientacions s’hi pot escalar tot l’any.
 


Al mateix poble es permet pernoctar amb furgos i autocaravanes al igual que pels voltants.
 
 


 

 

 

1 comentari:

  1. Hola, t'escric perquè aquest estiu anirem a escalar per la zona i volem escalar a Tautavel, em preguntava si sabríeu on podem aconseguir ressenyes de la zona, o si sabríeu d'alguna guia amb la zona.

    Gràcies!

    ResponElimina