dimarts, 17 d’octubre de 2017

ESCALADA A CRETA

Aquesta illa és la més gran de Grècia i com no podia ser d’una altra manera, també hi ha bones zones d’escalada.


L’Escalada és força variada, plaques, desploms, xorreres i estalactites…i amb un grau prou exigent. Molts dels sectors estan davant mateix del mar, o sigui que és recomanable portar el banyador per refrescar-te després d’escalar. Tot i la seva situació, el tacte és bo i els anclatges estan en  molt bon estat.

 
 
 

Els diferents sectors estan escampats per l’illa, o sigui que s’ha d’agafar sempre el cotxe i en funció del lloc on estiguis allotjat et tocarà conduir una bona estona. Per exemple, des de la capital, Heraklion fins al setor Tersanas Cave, que és el que queda a la punta nord-oest, i que els últims 8km són de pista, hi ha 3h de cotxe. I de la capital a Plakias hi ha 1h 40mi. Les carreteres no són dolentes, però hi ha molts revolts i van ressiguint la costa i les interiors van creuant collades. La carretera que creua l’illa d’Est a Oest per la costa Nord és la millor de totes, al mapa la marca com autopista, però només hi ha uns pocs km de doble carril a la zona d’Heraklion. De totes maneres, la conducció dels grecs és força anàrquica i a les illes encara més i pots adelantar on vulguis, és igual si hi ha doble contínua…de fet, quan un vehicle atrapa a un altre que va més lent, aquest ja s’arramba al voral de la carretera perquè puguis adelantar sense problemes! Això si, s’ha de vigilar ja que hi ha molts radars, però de policia gairebé no en vem veure ;)

Per allotjar-se hi ha molta oferta d’apartaments, els més econòmics surten per poc més de 20€ la nit. Una bona opció és buscar-los en un lloc cèntric entre els diferents sectors o sinó primer anar a una part de l’illa i després mudar-se a l’altra part…

 Creta és molt turística, basicament a l’estiu, on la gent busca Sol i platja, però no és l’època pels escaladors. Nosaltres hi hem estat a principis d’Octubre i les temperatures estaven en uns 24ºC; a l’ombra s’escalava molt bé, fins i tot feia fresca ja que sempre passa aire. No és un destí molt conegut i vem estar gairebé sols a tots els sectors i això també s’agraeix.
Nosaltres portàvem la guia Greece Sport Climbing: The Best Of. És del maig de 2017. També hi surten molts altres llocs de Grècia. Millor comprar-la per internet, ja que per l’illa no és possible comprar-la, de fet és difícil trobar-la per Grècia! Creta té una guia pròpia, però no la vem poder aconseguir.  També és aconsellable descarregar-se l’APP AllClimb que va molt bé; hi surten força sectors amb bones ressenyes.
 
 
 


Pels dies de descans es poden visitar algunes de les ruïnes de les antigues civilitzacions, com les de Knosos. O els cascs antics, els ports o mercats de ciutats com Eraklion, Rethymno o Chania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada