dimarts, 17 d’octubre del 2017

ESCALADA A LEODINIO


Aquest racó de Grècia es convertirà en una zona de visita obligatòria per qualsevol escalador!

Està situat a la península del Peloponès, a unes 4h en cotxe d’Atenes i en aquesta península hi ha una bona colla més d’escoles.

Leonidio té una guia pròpia que es pot comprar al mateix poble, al carrer principal hi ha una petita botiga on es pot adquirir; també es pot aconseguir al bar Panjika, lloc de trobada d’escaladors i on venen algo de material. Nosaltres portàvem la guia Greece, Sport Climbing: The Best Of; és del Maig de 2017, fins i tot hi surt algun sector que no està a la guia de Leodinio; aquesta guia s’ha de comprar per internet, a Grècia és difícil de trobar…

Per dormir hi ha una gran oferta d’apartaments, tant al mateix Leonidio com als pobles propers com Plaka, amb bons restaurants per sopar, o al tranquil Livadi on estàvem nosaltres, en concret a l’Elena’s Family Apartments; lloc molt tranquil i amb una gent molt amables, molt recomenable i a menys de 10 mi del primer sector.
 

Els sectors que més triomfen són les coves amb xorreres i estalactites, però també hi ha plaques amb vies fins a 6b+ d’una qualitat molt bona! Important portar corda de 80m, hi ha força vies que ronden els 40m. També hi ha algunes vies de varis llargs. Nosaltres hi vem estar la 2ª setmana d’Octubre i havíem de buscar l’ombra per escalar on feia molt bona temperatura, però hi ha molts sectors orientats al Sud que s’hi ha d’anar ben entrat l’hivern!
 




 
 
A la zona no hi ha grans supermercats, però si botigues on s’hi troba de tot; si es vol fer una bona compra va bé a Tripoli que és l’última ciutat gran abans d’arribar a destí.

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada