dilluns, 28 de març de 2016

ESQUÍ DE MUNTANYA A LES ILLES LOFOTEN


Noruega és un molt bon destí per l’esquí de muntanya. Hi ha diferents llocs al llarg del país on es pot gaudir d’aquest esport. Nosaltres vem triar les illes Lofoten per l’espectacularitat i bellesa del seu paisatge. Això d’estar esquiant amb el mar als peus dins de fiords i envoltat d’illes és realment impressionant! 


Nosaltres vem centrar l’activitat a la part est, a l’illa Austvagoya. Aquí és on hi ha la major part de muntanyes esquiables. La part oest és més salvatge i menys esquiable, però també plena de muntanyes.

Una de les coses bones d’esquiar aquí és la comoditat de les activitats. Condueixes poc per anar d’un cim a un altre i les foquejades-esquiades són molt directes.  Pocs cims passen dels 1000m, la majoria estan entre 500 i 700. Per tant, en molts casos es poden fer 2 cims o dues baixades en un dia, ja que molts estan de costat o són esquiables per més d’una orientació. Nosaltres portàvem la guia “Lofoten, Skiing in the Magic Islands”. És una guia petita, molt entenedora i fàcil d’utilitzar, amb bones fotos dels itineraris i amb una llista des millors cims; es pot comprar per internet o en algunes botigues d’esports d’Esvolvaer o a la botiga-bar Klatrekaféen a Henningsvaer, on també pots contractar el servei de guiatges.

Alguns dels llocs xulos per visitar són, els pobles de Reine i Henningsvaer; el museu viking a Borg o tota la part oest de les illes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una de les principals atraccions d’aquesta part del Món és sens dubte les Aurores Boreals. El Març és la millor època per veure-les i s’ha de tenir sort amb la meteo. Hi ha la pàgina web norway-lights.com on a 3 dies vista et diu les millors hores per veure-les.
 
 
 

Per dormir, la millor opció, és llogar una casea de fusta tipus bungalow. Les que són per 4 persones, amb bany-dutxa i cuina surten, aproximadament per 90€ la nit. N’hi ha de més grans, per més persones i algunes més petites i econòmiques, però sense bany-ducha ni wc. Nosaltres vem estar al Hammerstad Camping, a 10 mi d’Svolvaer. Vem estar-hi molt còmodes, tot i que la cuina és molt justeta en quan a utencilis, però ens van tractar molt bé.
 
 
 

Per arribar a les Lofoten s’ha de volar a Narvik. Nosaltres vem volar amb la companyia Noruega, de Low Cost, Norwegian; amb maletes i equip d’esquí, el bitllet costa uns 450€. Aquesta companyia vola a Lofoten, però a l’aeroport d’Evenes. Això s’ha de tenir en compte ja que quan fas la reserva per volar a Narvik ja t’envien directament a Evenes sense avisar-te. A la reserva  posa “Harstad – Narvik –Eve”. S’ha de tenir clar per no confondre’s a l’hora de llogar el cotxe! De totes maneres, així és millor ja que t’estalvies 1h 20mi de conducció. De’s d’Evenes a Svolvaer hi ha unes 2h amb cotxe, sempre i quan la carretera estigui neta!

Alguns dels cims que vem fer:

-BREITIND, 762m.

 
 
 

-PILAN, 700m.

 
-GLOMTIND, 419m. 

-BLATIND, 621m.

 
 
 
 
 
 
 
 


-VARDEN, 700m.
  
-RUNDFJELLET, 803m.

 
 
 
 
 
 
 
 
 


-STORNAPPSTINDEN, 740m (a l’Oest).

 
 
 


 

2 comentaris:

  1. Hola, som una parella de Sallent que vam estar a les Lofoten aquest estiu..sommiem en tornar-hi per setmana Santa a fer esqui de muntanya.. Buscant info hem trobat el teu blog.. Vosaltres hi vàreu anar x vostre compte oi?? Estem mirant diferents possibilitats x no arruinar-nos.. Contractar un guia allà és caríssim .. Però l'opció d'anar amb grup des d'aquí tampoc ens convenç...alguna suggerencia?? Moltíssimes gràcies. Eva

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva. Nosaltres hi vem anar pel nostre compte i no vem tenir cap problema. Portant la guía d'esquí de la zona anireu bé. És fàcil orientar-se i els itineraris es veuen bé des del cotxe o la carretera. Vem volar amb la compañía low cost Norwegian i vem llogar un cotxe i vem estar en un bungalow per 4...si anessiu 4 podrieu compartir les despeses del cotxe i del bungalow. També ens vem portar des de casa tot el menjar que vem poder. Allà tot és car! Amb el vol només vem facturar una maleta pels dos i un sol equip d'esquí. Dins una funda hi caben 4 esquís i menjar i no van mirar el pes. A la funda de les botes també hi vem posar els dos parells de botes i menjar. El viatge val la pena!!

      Elimina