dissabte, 11 de juny del 2016

ESCALADA EN VALLE DE LOS CONDORES - CHILE


Diuen que és el 2n millor lloc d’escalada esportiva de Chile…la veritat és que és molt bo! El lloc en si ja és molt xulo, una vall oberta i tranquila a 2000m amb zero aproximació ;)







 
La roca és basalt. El tipus d’escalada és molt variable; vertical, diedres, regletes, plans i fissures…amb algunes vies d’autoprotecció!
 
 


Per anar-hi cal agafar la carretera que va de Talca al pas Maule o Pehuenche de 2500m per entrar a Argentina. El sector es troba al km 135, d’on surt una pista que en 200m ens deixa just a sobre del 1r sector i si tens un 4x4 pots baixar amb cotxe a peu de via o acostar-te als altres sectors. A la zona està permès acampar. Hi ha un riu d’on es pot agafar l’aigua per beure o cuinar. Sinó als pobles que trobes abans d’arribar al sector hi ha càmpings i moltes zones amb “cabañas” per llogar. Nosaltres hi vem estar a l’abril i al ser època baixa la majoria de càmpings estaven tancats.



 
 
Per entrar a Chile no es pot portar aliments frescos i si en portes i no els declares i te’ls troben et casquen una multa de 200$! Un cop al país, si necessites comprar gas pel fogonet n’hi ha als supermercats Lider, a Talca n’hi ha un. A la majoria de botigues de muntanya no en tenen!!

Per internet es pot descarregar la guia de manera gratuita.

Nosaltres vem llogar el cotxe a la companyia Chilean Renta Car. És la més econòmica que vem trobar i es van portar bé en tot.

 L’objectiu principal de les vacances era conèixer Argentina, però com que ens sortia més econòmic volar a Santiago de Chile i també ens quedava més aprop que venir des de Buenos Aires vem aprofitar per escalar en aquest lloc i és on vem començar i acabar el viatge.

I ja que estàvem per Chile també vem aprofitar per fer una visita a l’Illa de Rapa Nui o Pasqua. Encara que no s’hi escali és un lloc molt recomenable i interessant per visitar ;)

Hi vem estar dos dies i mig; la veritat és que amb 3 dies n’hi ha prou per fer una visita a fons i conèixer bé la seva cultura i historia.

Algunes recomanacions:

Millor anar-hi en època baixa, Abril o Maig. Hi ha molta menys gent i els llocs per dormir  són més econòmics. A l’Illa tot és més car que al continent, ja que ho han de portar tot d’allà. Nosaltres ens vem portar gairebé tot el menjar de Santiago i els souvenirs també els vem comprar a la capital chilena…costaven 3 vegades menys!!

Una bona manera de visitar l’illa és gafar un tour complert d’un dia sencer. El guia t’explica molt bé la historia del lloc; nosaltres vem reservar-lo a Kiako Tour. I els altres dies pots llogar una scooter i acabar de recórrer i visitar el que et falti. També hi ha un museu molt interessant i els diferents shows amb dances  típiques  que ofereixen alguns locals també són interessants de visitar.

Nosaltres ens vem instal.lar a les cabanyes Raupa. Hem de dir que vem estar molt i molt bé. La Chimena, que és qui regenta el negoci ens va tractar com si fóssim de la familia! Ella mateixa ens va venir a buscar a l’aeroport i ens hi va portar el dia que marxàvem. Ens va costar uns 60€ la nit.
 
 
 
 
 
 








 







 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada