dissabte, 11 de juny del 2016

ESCALAR A PIEDRA PARADA


Aquesta escola ja era coneguda, però es va fer famosa quant la petzl hi va fer el Rock Trip l’any 2012; en uns pocs dies s’hi van equipar 100 vies noves!!

Es troba a uns 360km al sud de Bariloche. S’ha de seguir la Ruta 40 fins a uns 35km abans d’Esquel on trobem  la cruilla de la carreterra 12. Durant 20km és d’asfalt, els 90 següents són de pista! En total són unes 5h.
 
 
 
 
 

Aquesta zona està bastant aïllada. Per comprar menjar s’ha d’anar al poble de Gualjaina a uns 40km; ja et ve de pas. Per dormir hi ha el càmping la buitrera que es troba a 200m de l’entrada del congost. També té una petita botiga. Costa 30 pesos per persona/nit. També tenen una casa amb capacitat per 6 persones. Si la lloga un grup sencer costa 700 pesos i si comparteixes amb d’altres surt més car.  Sinó just a l’altra costat del riu hi ha una zona d’acampada lliure.  
 
 
 
 
 


El lloc és realment espectacular. Hi ha 28 sectors equipats al llarg d’un congost amb parets de 100 m d’alçada a cada costat. El sector més pròxim està just a l’entrada del congost i el més allunyat a 30 mi per bon camí totalment pla.

Gairebé tot és escalada esportiva, però també hi ha algunes vies llargues, però la majoria són dures.

La roca és com arenisca amb formes molt variades i totes les vies són bones! Tant les de Vè com les més dures.

 
Al mes de Maig i entre setmana gairebé estàvem sols, però durant els 3 mesos d’estiu hi van passar 3000 escaladors!! S’hi pot escalar d’urant tot l’any ja que hi ha diferents orientacions, però a l’hivern hi fa força fred!

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada