divendres, 17 de juny del 2016

RUTA 7 LAGOS amb btt.

Aquesta és una ruta molt assequible, però molt xula que va des de San Martin de los Andes a Villa la Angostura. En total surten uns 120km resseguint la RN40 i fent uns km de pista per veure algun llac. Fa uns pocs anys hi havia molt tros de pista, ara tot és asfalt menys els trams que et porten fins als llacs.

En el nostre cas que estàvem viatjant escalant, la millor opció que vem trobar va ser llogar les bicicletes a la botiga Adventure Store de San Martin de los Andes; per poc més de 100€ ja et lloguen el pack sencer amb el carro, eines, casc… I quant arrives a V. Angostura pots deixar-hi tot el material i tornar amb bus, a més la parada està just al costat de la botiga. Costa 130 pesos i triga 2’5h.





El lloguer és per 3 dies; n’hi ha de sobres amb 2, però com que t’ho agafes amb calma fent centenars de fotos i videos i gaudint del paisatge ja està bé 3 dies.

Si surts a la tarda, una opció és fer els 17 primers kms, que són de pujada, i acampar al coll, on hi ha una riera i uns planells. I si surts al matí pots fer uns 50km fins al llac Villarino on està permès acampar. A molts llocs està prohibit i en d’altres hi ha càmpings. El següent lloc d’acampada lliure és a 35km; la Bahía Guardaparque. Però, el 2n dia ja vem arribar a l’entrada de V. Angostura i vem dormir a la platja del llac Nahuel Huapi, just a la desembocadura del riu Correntoso, lloc perfecte per la pesca de la truita amb mosca i que és considerat un dels rius més curts del Món, entre 240 i 270 m en funció del nivell de l’aigua dels llacs; neix al llac Correntoso. El 3r dia ja només ens quedaven 5 km fins a la botiga on deixar les bicis.
 
 
 
 
 


Nosaltres hi vem anar a l’Abril. És temporada baixa i vem fer el trajecte sols. Alguns càmpings i botigues estaven tancats. Per tant portàvem tot el menjar a sobre i per l’aigua no hi ha problema ja que pots beure dels llacs o rierols. Cal a dir que aquesta època fa fred i a la nit baixàvem sota zero!















 
Des de Villa la Angostura també és molt interessant fer una visita amb bici al bosque de Arrayanes. En total són uns 26km, entre anar i tornar pel mateix camí. Un cop entres al Parc Nacional, el 1r km és el pitjor per les bicis ja que hi ha un munt d’escales, però la resta és totalment ciclable. Per entrar s’ha de pagar una entrada i registrar-se a l’oficina del parc i a partir de les 12 del migdia ja no deixen entrar ningú més. També hi ha l’opció d’anar amb bici i tornar amb barca.



 






 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada